StoryEditorOCM
ŽupanijaButković poručio

U vodičku zaobilaznicu Hrvatske ceste će uložiti 3, 5 milijuna kuna: postavit će konačno zaštitinu ogradu i rasvjetu na raskiržjima

Piše Ante Talijaš
13. veljače 2018. - 19:29

 
 Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković bio u radnom posjetu Šibeniku, te se sastao sa šibensko-kninskom županom Goranom Paukom i gradonačelnikom Željkom Burićem, a tema su bili aktualni projekti šibenskog  lučkog područja koje sufinancira Ministarstvo. Ovu prigodu smo iskoristili te pitali ministra Butkovića - što se kani napraviti oko vodičke obilaznice kako bi se na ovoj prometnici spriječile učestale prometne nesreće s teškim posljedicama koje se na njoj dešavaju od njezina otvaranja u svibnju prošle godine?.

- Hrvatske ceste su u svoj plan rada za ovu godinu uvrstile projekt interventnih mjera koje treba napraviti na vodičkoj obilaznici u cilju podizanja sigurnosti prometa na toj prometnici. Taj projekt sigurno će se realizirati  tijekom ove godine. To znam  i kao ministar prometa, i kao predsjednik Skupštine 'Hrvatskih cesta' – kazao je  ministar Butković, te dodao da je još u lipnju prošle godine upravo na njegovu inicijativu formirana radna grupa koja je napravila reviziju projekta i utvrdila dodatne sigurnosne mjere koje treba napraviti na obilaznici.

O kakvim je konkretnim interventnim mjerama riječ pojasnio je Nikša Konjevod, član Uprave 'Hrvatskih cesta' koji je u Šibeniku bio u pratnji ministra Butkovića.

- Radno povjerenstvo je zaključio da je vodička obilaznica izvedena sukladno svim zakonskim propisima i standardima. No, unatoč tome, Uprava 'Hrvatskih cesta ipak je odlučila naručiti projektnu dokumentaciju radi unapređenja prometne opreme i povećanja sigurnosti prometnice. Projekt je dovršen i stavljen u ovogodišnji plan realizacije 'Hrvatskih cesta'. Predviđeno je izvođenje radova na prometnom opremanju i postavljanju signalizaciji u iznosu od 3,5 milijuna kuna. Dakle, planiramo postaviti zaštitne ograde, kao i svjetleću vertikalnu signalizaciju upravo na svim raskrižjima obilaznice, koja će dodatno upozoravati sudionike u promet pri dolasku na ta križanja – kazao je Nikša Konjevod, član Uprave 'Hrvatskih cesta'.

 

19. travanj 2024 23:00