StoryEditorOCM
ŽupanijaNOVE ZVJEZDICE

Dr. Ivica Dubravica, stomatolog, sa suprugom Katarinom i sestrom, liječnicom dr. Ivanom Plivelić, kreće u projekt 'težak' 30 milijuna kuna: Vodice će dobiti i hotel za zdravstveni turizam

Piše Ivo Mikuličin
7. veljače 2018. - 11:41

Dubravica nije (prezime) iz Dubravica (kod Skradina)! Ta šibenska obitelj vuče korijene iz Stankovaca, spominje se i mali Sedramić, no u zadnje vrijeme puno ih toga veže za Vodice. Ne bez razloga! U tom su turističkom središtu obitelj Dubravica, točnije stomatolog Ivica i supruga (i financijska šefica) Katarina tijekom minulih petnaest godina stvorili malo poduzetničko carstvo, temeljeno na zdravstvenim (čitaj: stomatološkim) uslugama.

Od početka minule jeseni u velebnoj zgradi Dental centra dobili su i (zdravstvenog) sustanara, točnije otvoren je Medicinski centar Vodice. Zdravstvena ustanova, koja dodatno podgrijava obiteljsku priču. Zbog angažiranja dr. Ivane Plivelić, Ivičine sestre. A tu obiteljska (i zdravstvena) priča ne prestaje. Sve su jasnije dugoročne ambicije,vezane za zdravstveni turizam. Izrađen je idejni projekt privatnog hotela, koji bi primao turiste - pacijente ili bio nastavak priče, koja se odavno zakotrljala, očito, na pravi način.


Talijani, Nijemci...


- Ne bih htio da nas netko krivo shvati. Cijeli naš centar, kompletna zdravstvena usluga orijentirani su prvenstveno na potrebe lokalnog stanovništva. Dalmatinske ljude, koji nam prosto hrle, te već godinama omogućuju da poslujemo pozitivno. Da možemo investirati u nove projekte. No, ne smijemo zatvarati oči ni pred činjenicom da oko 15 posto naših pacijenata čine strani turisti. Mahom Talijani i Nijemci. Oni nas zapravo neizravno tjeraju na gradnju hotela, na planove vezane za sve popularniji zdravstveni turizam - jasan je dr. Ivica Dubravica.

Novinaru, koji je laik na medicinskom planu, nisu bile baš jasne sve suvremene zdravstvene metode, koje su nam tumačili Dubravice. Međutim, posve je jasno da, osim cijena, koje su znatno niže nego u zapadnim europskim zemljama, strane turiste (i ne samo njih!) privlači i posebna, i vrhunska stomatološka usluga. Ilustracije radi, u Dental centru Dubravica, kao rijetko gdje, stomatolozi muke svojim pacijentima ublažavaju nazočnošću i metodama anesteziologa. Ne samo "običnim" injekcijama za suzbijanje boli.

Medicinski centar Vodice je, pak, prva dnevna bolnica, koja ima široki spektar usluga. Uz "klasične"(interna medicina – kardiologija, fizikalna medicina i terapija, neurologija…) posebno mjesto zauzima ambulanta za liječenje boli, temeljena na akupunkturi. Staroj kineskoj metodi, koja sve više zauzima ozbiljno mjesto u "standardnoj" medicini. A spektar usluga se širi: estetska i dnevna kirurgija, otorinolaringologija… Obitelj Dubravica je silno uvjerena kako pacijentima puno znači mogućnost da, poslije manjeg operativnog zahvata, barem jednu noć ostanu u sobi za buđenje. Dakako, uz liječnički monitoring.

- Rado sam svom bratu pomogla u formiranju iskusnog liječničkog tima u Medicinskom centru Vodice. Ja sam se zapravo s kompletnom obitelji vratila iz Slavonije. Tamo zaista stanje s odlascima mladih nije ružičasto. No, ja sam napustila Vinkovce iz drugih razloga. Stručnih i emotivnih. Šibenik sam oduvijek smatrala svojim užim zavičajem - kazivala nam je dr. Ivana Plivelić, inače specijalistica anesteziologije.


Rehabilitacija pacijenata


I tako smo malo pomalo došli do novog, ključnog objekta, koji će potencirati optimalno pružanje zdravstvenih usluga Dental centra i njegova sustanara Medicinskog centra Vodice. Do hotela, koji će se podignuti u neposrednoj blizini sadašnje zgrade, a koji smo "vidjeli" u simuliranoj verziji. Visokokategornika s više od pedeset soba i apartmana, zatvorenim bazenom, restoranom, wellness-centrom…, vrijednog oko 30 milijuna kuna.

- Bit će to zapravo rehabilitacijski hotel za naše pacijente. Mi imamo, bez pretjerivanja, vrhunsku opremu. Ne muči nas problem čekanja i pristupačnosti liječnika, što je, nažalost, boljka u državnim zdravstvenim ustanovama. Hotel će sve to "zaokružiti" na pravi način. Vruća je želja da naš Dental Centar i Medicinski centar Vodice, zajedno s planiranim hotelom budu "pristojan" doprinos nastojanjima da se produži sezona u ovom dijelu Dalmacije!? Na tome smo, bez lažne skromnosti, uspješno radili minulih petnaest godina. No, ponovit ćemo ono, što je bitnije. Svojom primarnom zadaćom smatramo pružanje zdravstvenih usluga domaćem stanovništvu. Tko zna možda je upravo zadovoljstvo domaćih, hrvatskih pacijenata bilo najbolja reklama za sve veći broj stranih turista, koji traže naše usluge - završili su Ivica i Katarina Dubravica.


Nogometašima besplatno
Dr. Ivica Dubravica je i veliki nogometni zanesenjak. Bio je dugo kapetan i sponzor momčadi "Dubravica" koja se natjecala u Županijskoj ligi malog nogometa. Sredinom minulog ljeta procurila je i informacija da bi Dental centar Dubravica mogao postati veliki sponzor nogometaša Šibenika.
- Ja sam zaista ludo zaljubljen u nogomet. O tome svjedoči i podatak da sam bio dio momčadi koja osvojila prvenstvo Hrvatske u mini futsalu. Informacija o tome da ću biti sponzor na Šubićevcu nije bila do kraja neprecizna. Odustao sam od toga jer mi se ljetos učinilo da klub nije do kraja konsolidiran. Sad se izgleda sve pokrenulo u dobrom smjeru. U iščekivanju bolje suradnje pomažemo Šubićevcu barem toliko da igračima pružamo besplatne zdravstvene usluge - otkrio je dr. Dubravica.
 


'Volim svoje Šuljke'
Katarina Dubravica je iz zaseoka Šuljci, koji pripadaju mjestu Sedramiću. Točnije maloj željezničkoj postaji na pruzi Perković - Drniš, kojom se vozila Arsenova "Djevojka iz moga kraja". Kata je i jasna ilustracija stare teze kako iza uspješnog čovjeka stoji uspješna žena. Makar Sedramić administrativno pripada gradu Drnišu, Katino školovanje i život su od malih nogu čvrsto vezani za Šibenik.
- S velikim zadovoljstvom sam slijedila supruga, koji je "pravi“ vizionar u svom poslu. Bili smo vrlo strpljivi u jačanju obiteljskog posla. Osjećam se Šibenkom, ali volim svoje Šuljke. Iz tog kraja je, po svojim korijenima, i sjajni košarkaš Splita i veliki Funcut Henrik Širko - govorila nam je Katarina Dubravica.

17. travanj 2024 11:22