StoryEditorOCM
ŽupanijaMaškare

Nakon havarije "Tijata" nova vodička gradska vlast najavila: Krećemo u izgradnju tunela do otoka Prvića

Piše Ante Talijaš
2. veljače 2018. - 12:31

- Vapor Tijat nam je po stare dane počeo potapati brodove. Zato ćemo krenuti u projekt izgradnje tunela do otoka Prvića. Na bivšem deponiju 'Leć' koji se sanira europskim novcem, gradit ćemo golf terene i taj projekt već smo aplicirali prema europskim fondovima. Balon-dvoranu kod škole napunit ćemo helijem, neka odleti u svemir, a na tom mjestu sagradit ćemo trodimenzionalnu sportsku dvoranu – najavio je to Pokladni gradonačelnik Ante Radin Mačukat – Apaša, nakon što mu je u svom uredu gradonačelnica Vodica dr. Nelka Tomić 'predala ključeve' grada.

Tako su počele tradicionalne vodičke pokladne svečanosti, a Pokladni Senat na čelu s gradonačelnikom Apašom vladat će gradom do 'čiste srijede'.
- Nadam se da ću po završetku pokladnih svečanosti ipak naći nešto novaca u gradskom proračunu i da nećete sve potrošili – kazala je gradonačelnica Nelka Tomić, predavajući 'teška srca' vlast Pokladnom Senatu, te svojim 'nasljednicima' poželjela puno uspjeha u obnašaju vlasti.



- Trudit ćemo se da vam gradsku blagajnu vratimo u istom stanju, štoviše, i podebljana – uzvratio je pokladni gradonačelnik Apaša, sipajući koplimente dr. Nelki Tomić na račun njezinom dosadašnjeg vođenja grada.

Nakon preuzimanja vlasti, Pokladni Senat i Vodičke mažoretkinje prodefilirali su ulicama Vodica, podigli pokladnu zastavu na Poljani i postavili sandučić za šaljivu poštu.

Iz Pokladnog Senata pozvali su Vodičane da se u što većem broju odazovu velikom pokladnom plesu u hotelu Olympia koji je zakazan u subotu, 10. veljače.

 

25. travanj 2024 09:38