StoryEditorOCM
ŽupanijaGlas domaćina:

Župan Pauk zahvalio Vladi na podršci županijama, a gradonačelnik Burić na potpori šibenskim projektima

Piše Ante Talijaš
8. prosinca 2017. - 19:28

Na današnjem sastanku članova hrvatske Vlade sa županima i predstavnicima Udruga gradova i općina u Šibeniku šibensko-kninski župan Goran Pauk, ujedno i predsjednik Hrvatske zajednice županija, zahvalio je Vladi na podršci koju daje županijama kroz funkcionalnu i fiskalnu decentralizaciju.





- Županije će vrlo brzo postati bitni pokretač regionalnog razvoja zahvaljujući odličnoj suradnji Vlade s regionalnom samoupravom. Spuštanjem nadležnosti s državne na županijsku razinu, upravljamo razvojem na europski suvremeni način. Sredstva koja županije povlače iz Europskih fondova u županijske proračune potvrđuju tu činjenicu, a zahvaljujući županijskim razvojnim agencijama brojni gospodarski projekti poboljšali su kvalitetu života u urbanim i ruralnim sredinama - kazao je Pauk.





Na sastanku sa premijerom i ministrima, šibenski gradonačelnik Željko Burić, pak, naglasio je kako je Šibenik postao turistički brand, no unatoč tomu, razvoj grada neće biti baziran samo na turizmu.


- Imamo jednu od najboljih gospodarskih zona u Hrvatskoj s 53 tvrtke i 1300 zaposlenih. Uspješno je okončana situacija oko TLM Aluminiuma ulaskom slovenskom Impola, pa tako Šibenik ostaje hrvatski centar aluminijske industrije podsjetio je Burić.





U svom obraćanju apostrofirao je odličnu suradnju s ministrom državne imovine Goranom Marićem, koja će rezultirati valorizacijom atraktivnog zemljišta od 28 hektara na prostoru bivšeg TEF-a za koje će se vrlo brzo pronaći i investitor.





Spomenuo se i intenzivnih radnji oko realizacije projekta turističkog naselja "Nikola" u Zablaću vrijednog 600 milijuna eura, projekta čeških investitora u Podsolarskom, kao i englesku investiciju u "Woodsford vile".





Burić je zahvalio Vladi na podršci u mnogim šibenskim projektima te izrazio nadu da će Krešimirov grad kroz suradnju sa Vladom i Ministarstvom znanosti dobiti vlastito Sveučilište za koje su, kako je rekao, ispunjeni svi preduvjeti.
 

19. travanj 2024 04:00