Oprez Zavežite pojaseve i ugasite mobitele! Policija će pojačano kontrolirati takve prekršaje u prometu

Oprez

- U cilju povećanja stanja sigurnosti u prometu na cestama, a posebno u odnosu na smanjena smrtnog stradavanja i teškog ozljeđivanja, u srijedu od 13 do 19 sati na našem području će se, temeljem statističkih pokazatelja u odnosu na mjesto i vrijeme i okolnosti koje su prethodile prometnim nesrećama s nastradalim osobama, pojačati nadzor i sankcioniranje nekorištenje sigurnosnog pojasa vozača i putnika, kao jednog od najvažnijih elemenata pasivne sigurnosti tih sudionika u prometu, uz prekršaje distrakcije – korištenja mobitela za vrijeme vožnje- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave Šibensko-kninske.

Iz policije kažu kako na nužnost ove akcije u prometu upućuju njihovi statistički pokazatelji za proteklih deset mjeseci. Naime, tada je na šibenskom području, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, zabilježen porast broja prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za 21,7 posto, tako da je tijekom proteklog desetomjesečnog razdoblja zabilježen ukupno 2 571 takav prekršaj u odnosu na 1 112 prekršaja u istom razdoblju prošle godine.

- Osim toga zabilježen je porast i broja prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje za 20,5 posto, pa je u promatranom razdoblju ove godine zabilježeno 476 ovih prekršaja nasuprot 395 prekršaja u istom razdoblju prošle godine- rekla je Kosor.

Ona napominje da na šibensko-kninskom području od početka ove godine policija bilježi negativan trend u prometu i to kroz povećanje broja stradavanja putnika:
- U cilju smanjenja smrtnih stradavanja i teških ozljeđivanja putnika u osobnim automobilima, osim u srijedu i u narednom periodu maksimalno ćemo intenzivirati provođenje nadzora korištenja sigurnosnih pojaseva kod svih vozača i putnika u automobilima, posebno putnika na zadnjim sjedalima, te propisnog prijevoza i smještaja djece u vozilima, kao i korištenje mobitela za vrijeme vožnje- napomenula je glasnogovornica šibensko-kninske policije.

Iz policije ističu kako će pojačane aktivnosti kontrole prometa kontinuirano će se provoditi u narednom razdoblju na svim otvorenim cestama i cestama u naseljima na području cijele Županije šibensko-kninske,

- Upozoravamo sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige, da tijekom vožnje ne koriste mobitele kako bi time smanjili vjerojatnost nastanka prometnih nesreća koje za posljedicu imaju tragična stradavanja, te smanjili težinu posljedica, ukoliko dođe do prometne nesreće- apelirala je Kosor.

Naslovnica Županija

Najčitanije

OJ, ZAGORO, LIJEPA LI SI U Promini se događa nešto što bi ne tako davno mnogi proglasili ludošću. Tu, 'bogu iza nogu', danas se događa pravi, pravcati turizam: Iza svakog kamenčića bazenčić

U Promini se događa nešto što bi ne tako davno mnogi proglasili ludošću. Tu, 'bogu iza nogu', danas se događa pravi, pravcati turizam: Iza svakog kamenčića bazenčić
Da je netko prije samo nekoliko desetljeća rekao da će se Promina, općina u srcu kršne Zagore okrenuti turizmu k...
U Promini se događa nešto što bi ne tako davno mnogi proglasili ludošću. Tu, 'bogu iza nogu', danas se događa pravi, pravcati turizam: Iza svakog kamenčića bazenčić