Ima se Luksuz ili potreba: Vodička gradonačelnica, njezini zamjenici i zaposlenici gradske uprave vozit će se u automobilima vrijednim više od 300 tisuća kuna

Ima se

Drugim rebalansom ovogodišnjeg proračuna Grada Vodica, koji je usvojen na sjednici Gradskog vijeća, osigurano je 320 tisuća kuna za kupnju dvaju novih osobnih automobila za potrebe gradonačelnice, njezina zamjenika, čelnike gradskih ustanova i komunalno redarstvo.

Naime, do sada je Grad Vodice u svojem voznom parku imao samo škodu superb iz 2007. godine, koja je u proteklih deset godina prošla 380 tisuća kilometara, i još škodu fabiju, također staru deset godina, s prijeđenih 189 tisuća kilometara.

– Nabava novih automobila nije nikakav luksuz, nego nasušna potreba. Naime, u ovih pet mjeseci otkako sam na čelu grada Vodica, ni jednom nisam sjela za volan škode superb koja je namijenjena gradonačelnici. Zbog nepopravljivog kvara na elektroničkom sustavu, na tom automobilu stalno se otvara prtljažnik pri vožnji u rikverc i zbog toga nije siguran u prometu. Sve sam ovo vrijeme za radnog vremena i za potrebe moje funkcije koristila svoj privatni osobni automobil, a gorivo sam ulijevala o svojem trošku ne tražeći lipe nadoknade – kazala je gradonačelnica Vodica dr. Nelka Tomić.

Uz 320 tisuća kuna proračunskog novca, dio novca za kupnju novih vozila namaknut će se i prodajom stare škode superb. Kupnja će se obaviti javnom nabavom, odnosno bit će raspisan javni natječaj i izabrat će se najpovoljnija ponuda, a prednost će imati ponude domicilne podružnice autokuća.
 

Naslovnica Županija

Najčitanije