StoryEditorOCM
ŽupanijaZagrepčani odustali od tužbe

Tko će dobiti posao vrijedan 50-ak milijuna kuna? Ugovor za Poljanu bit će potpisan početkom prosinca

Piše SD
11. listopada 2017. - 15:42

Zagrebačka tvrtka "Tehnika" povukla je žalbu uloženu Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave u vezi natječajne dokumentacije projekta Poljana, što znači da se odabir najboljeg ponuditelja za izvođača radova može nastaviti, doznaje se u šibenskoj gradskoj upravi.

– Od Državne komisije za kontrolu postupka javne nabave dobili smo obavijest da je tvrtka "Tehnika" povukla žalbu, što znači da naša priča ide dalje. Sada možemo nastaviti s pregledom pristigle dokumentacije – kaže zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Pregled dokumentacije obuhvaća analizu svih troškovnika te rangiranje, odnosnu ocjenu dospjelih ponuda. Od tvrtke koja ima potpunu dokumentaciju i ponudi najnižu cijenu, gradska uprava tražit će dostavu originalnih dokumenata i jamstva, a to će potrajat oko dva tjedna.

– Ako bude potrebno ažuriranje dokumenata od tvrtke s najpovoljnijom ponudom, proces bi se mogao odužiti za još dva tjedna pa očekujemo da ćemo odluku o odabiru najboljeg ponuditelja donijeti sredinom studenoga. Nakon toga, ponovno slijedi žalbeni rok od 15 dana. Ugovor s najboljim ponuditeljem koji će izvoditi radove na Poljani, mogao bi biti potpisan početkom prosinca – kaže Mileta.

Interes za gradnju podzemne garaže na Poljani i uređenje toga gradskog trga iskazale su tri tvrtke – "Lavčević", ING-GRAD i "Pomgrad", a zagrebačka tvrtka "Tehnika" umjesto ponude poslala je žalbu, koju su ipak povukli.

Za 50 milijuna kuna procijenjeni projekt uređenja Poljane cjenovno najbolju ponudu poslali su iz tvrtke "Lavčević", koja je izgradnju podzemne garaže na tri etaže s 256 parkirnih mjesta u roku 16 mjeseci ponudila za nešto više od 47,8 milijuna kuna (bez PDV-a). Druga najpovoljnija ponuda bila je iz tvrtke ING-GRAD od 49,8 milijuna kuna, a treća je ponuda "Pomgrada" za nešto više od 59 milijuna kuna, no sve ponude još se trebaju analizirati.

24. travanj 2024 21:00