StoryEditorOCM
ŽupanijaEnergetska obnova

Kninski pučkoškolci uskoro se neće "kuhati" niti smrzavati u svojoj školi

Piše Šibenski.hr
11. listopada 2017. - 10:37

U Osnovnoj školi ''Domovinske zahvalnosti'' u Kninu, održana je početna konferencija projekta ''Energetska obnova zgrade Osnovne škole Domovinske zahvalnosti na adresi Josipa Jovića 2, Knin''.

- Priprema i realizacija ovoga projekta put je kojim trebaju ići institucije i njihovi čelnici koji znaju što hoće i kako to ostvariti- rekao je zamjenik župana Nikola Blažević te pohvalio stručnu potporu Razvojne agencije u pripremi ovoga i niza drugih projekata na području Šibensko-kninske županije. 



Projekt je započeo u kolovozu ove godine, a očekivani završetak predviđen je za studeni 2018. godine. Nositelj projekta je Osnovna škola ''Domovinske zahvalnosti Knin'', a u projektu sudjeluje i Razvojna agencija Šibensko-kninske županije. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 4,8 milijuna kuna, od čega Europski fond za regionalni razvoj sufinancira oko 1,9 milijuna kuna. Ostatak sredstava financirat će se dijelom iz nacionalne komponente, a dijelom iz županijskog proračuna.

Projekt obuhvaća zamjenu stolarije, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida i stropa prema negrijanom prostoru (tavanu), zamjenu unutarnje rasvjete energetski učinkovitijom te postavljanje sustava daljinskog očitanja potrošnje i kontrolnih mjerila energije i vode za dio zgrade (dilatacija „A“), dok su dilatacije „C“ i „D“ već obnovljene prijavom škole na prethodne natječaje.
Ravnatelj Osnovne škole ''Domovinske zahvalnosti'' Ivan Uzun zahvalio se svima koji su doprinijeli da se projekt realizira.


23. travanj 2024 09:00