StoryEditorOCM
ŽupanijaPrioritetan projekt

Skradinski roditelji nestrpljivi: Kad će dječji vrtić? Gradonačelnik odgovara- kad dođe europski novac! Do tada, djeca borave u neadekvatnom prizemlju gradske uprave

Piše Katarina Rudan
26. rujna 2017. - 16:26

Među važnim projektima u području društvene infrastrukture na čijoj realizaciji gradska uprava Skradina intenzivno radi je i izgradnja objekta dječjeg vrtića.
Ne bez razloga jer su djeca koja su upisana u područni privatni Dječji vrtić "Žižula" privremeno smještena u prizemlju zgrade gradske uprave.



Tamo su se, podsjetimo, preselili u ožujku prošle godine, nakon što su prostorije u kojima su ranije boravili sredinom veljače bile poplavljene za vrijeme velikih kiša. Prijašnja gradska vlast, a nastavila je to i nova s gradonačelnikom Antonijem Brajkovićem na čelu, posebno se posvetila rješavanju toga gorućeg pitanja. Sve potrebne radnje na izradi projektne i ostale dokumentacije su odrađene te su projekt prijavili na natječaj za dobivanje nepovratnih europskih sredstva kroz mjeru 7.4.1 Programa ruralnog razvoja RH.

– Smatramo da taj infrastrukturni objekt apsolutno ima prioritet budući da naša predškolska djeca nemaju adekvatan prostor opremljen prema pedagoškim standardima. Procijenjena vrijednost objekta vrtića je devet milijuna kuna, a kakvi su nam izgledi za dobivanje nepovratnog europskog novca, znat ćemo krajem godine. Iskreno, vrlo smo optimistični i ako sve bude išlo prema planu, mogli bismo već koncem 2018. godine imati objekt spreman za useljenje naše djece u novi objekt – kaže gradonačelnik Brajković.



Novi objekt dječjeg vrtića gradit će se pokraj zgrade Osnovne škole "Skradin", na terenu u vlasništvu Grada, a na tom je prostoru planirana i gradnja školske sportske dvorane. Osim što će se dvoranom koristiti škola, ona će zadovoljiti i potrebe lokalnog stanovništva, ali i poboljšati turističku ponudu. Naime, u zimskom periodu Skradin je vrlo atraktivna destinacija za pripreme sportaša, prije svih veslača.

– U pregovorima smo s projektantima i za mjesec dana Grad će naručiti izradu projekta dvorane, tako da na proljeće možemo ishoditi građevinsku dozvolu i tražiti izvore financiranja, a procjena je da će njezina izgradnja koštati oko pet milijuna kuna – kaže Brajković.

19. travanj 2024 03:36