StoryEditorOCM
Županijatko će u sabor

Marija Alfirev, potpredsjednica SDP-a Vodica, kandidatkinja je za zastupničko mjesto Ivana Klarina: Nitko sa mnom nije razgovarao o tome!

15. rujna 2017. - 16:42

Marija Alfirev, potpredsjednica Gradske organizacije SDP-a Vodica, potencijalna je kandidatkinja za zamjenu Ivanu Klarinu u zastupničkim klupama Hrvatskog sabora.

Na zadnjim parlamentarnim izborima bila je na SDP-ovoj listi u 9. izbornoj jedinici, kao i kolege Duško Vidov, Nikola Maras, Vedran Kovačić, Nensi Malbaša i Irena Dragić. Tko će od njih dobiti priliku da popuni upražnjeno mjesto tišnjanskog načelnika općine koji je svojevoljno podnio ostavku na dužnost zastupnika, stranka će odlučiti idućeg tjedna. Mnogi upravo Mariji daju najveće šanse. No, vodička SDP-ovka o tome ne zna ništa, nitko iz stranke nije s njom razgovarao o tome niti ju je pitao što misli. A misli da samim time što je pristala biti na listi za Sabor mora biti spremna i na tako odgovoran i zahtjevan angažman. "U protivnom", ističe, "ne bih prihvatila da se moje ime uvrsti na listu."

Pozdravlja odluku svoga stranačkoga kolege Ivana Klarina da se okrene načelničkim obavezama i posveti lokalnim projektima i zadaćama, te smatra da bi svi načelnici i gradonačelnici u Hrvatskoj trebali postupati na takav način. "Jer, budimo realni", kaže Marija, "dvije tako odgovorne funkcije ne mogu se istodobno kvalitetno obavljati. Jedna uvijek trpi. Zato je bolje odrediti se za ono što ti je prioritet i dati sve od sebe da opravdaš povjerenje birača, a ne gomilati funkcije zbog pretjerane ambicioznosti, pa onda izdati one koji su za tebe glasali."

Marija Alfirev je doktorica znanosti iz područja edukacijsko-rehabilitacijskih znanosti, po zanimanju socijalna pedagoginja. Godinama je aktivna u civilnom sektoru, vodi Centar za socijalnu inkluziju u Šibeniku i vrlo uspješno provodi projekte stanovanja u zajednici za osobe s intelektualnim teškoćama i invaliditetom.
 

24. travanj 2024 14:13