StoryEditorOCM
ŽupanijaHrvatski otočni proizvod

Murter ugostio 25 proizvođača s otoka iz cijele Hrvatske

Piše Mande Turčinov-Ježina
2. rujna 2017. - 16:20


Prvi vikend rujna u Murteru je obilježio Festival hrvatskih otočnih proizvoda, peti po redu, a prvi u ovom otočnom mjestu. Povod za održavanje festivala upravo u Murteru, organizatoru Šibensko-kninskoj županiji, bila je činjenica što su dodjelu prava uporabe oznake „Hrvatski otočni proizvod“ Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u 2017. godini od sedam proizvođača u županiji, dobila čak četiri s otoka Murtera.

Od toga čak je dvojeproizvođača upravo iz samog Murtera. Riječ je o OPG-u Sanje Šikić koji je oznaku HOP dobio za četiri proizvoda: rakiju od smokava te likere od gorkog badema, mirte i višnje. Istom oznakom može se pohvaliti i klapa Mela za dva nosača zvuka: "Imala san babu" i "Po murterski".

Festival u Murteru  otvorili su načelnik Toni Turčinov, župan Šibensko-kninski Goran Pauk te pomoćnica ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Tajana Huzak, a u glazbenom dijelu programa nastupio je KUD Zora iz Betine i klapa Mela.

U dva dana trajanja festivala posjetitelji će moći degustirati i kupiti proizvode od 25 izlagača sa svih hrvatskih otoka, s obale i iz Dalmatinske zagore.

Organizaciji se pridružila se i klapa Mela prigodnom smotrom klapa naziva "Pod latinskin idrun "na kojoj su nastupile klape Gimnazijalke i A Vista iz Šibenika, Čiovo iz Trogira, Oršulice i Bunari iz Vodica te same domaćice, klapa Mela.


 

20. travanj 2024 10:06