StoryEditorOCM
ŽupanijaPREOKRET NA VODIČKOJ RIVI:

U spomen na stradale vatrogasce ipak pušteno 1 500 lampiona (FOTO)

Piše Ante Talijaš
28. kolovoza 2017. - 09:32

U nedjelju navečer, točno u 21 sat, zasjalo je nebo iznad Vodica. U sklopu obilježavanja desete godišnjice kornatetske tragedije, spomen na 12-oricu stradalih vatrogasaca na Kornatu, s prepune rive prema nebu ipak je pušteno oko 1500 lampiona pod sloganom 'Ovo nije kraj' – 3654 dana bez istine.
Premda je tijekom dana Udruga 'Srce kornatsko' obznanila da lampione neće puštati zbog protivljenja dijela vatrogasnih krugova, u posljednji trenutak došlo je do preokreta.
- Lampione smo pustili prema planiranom programu jer smo upravo za 21 sat dobili dozvole Kontrole zračnog prostora u Hrvatskom, MUP-a i relevatnim vatrogasnih institucija. Zbog ovih naših lampiona zasigurno neće gorjeti novi požari kako se to sugerirali pojedini vatrogasni čelnici, ali gorjela su srca svih brojnih naših građana i gostiju koju su lampione pustili – kazao je Ante Sladoljev, predsjednik DVD-a Vodice i Udruge 'Srce Kornatsko'.
Za razliku od Vodica, zbog protivljenja Gorana Frankovića, predsjednika Udruge profesionalnih vatrogasaca Hrvatske, odustalo se od puštanja lampiona u Zadru i Rijeci, dok su prema ranijem dogovoru u Zagrebu, Splitu i Novoj Gradišci pušteni su baloni.
Sav prihod od prodanih lampiona i od balona, namijenjen je udruzi 'Krijesnica' koja skrbi za djecu oboljeli od malignih bolesti, a utrošit će se za financiranje programa u njihovu rehabilitacijskom kampu smještenom u Fužinama.
Nakon puštenja lampiona revijalnu malonogometnu utakmicu na vodičkoj rivi isrped 'stare škole' odigrale su sportske humane zvijezde. Za 'Bijele' su igrali Stipe Pletikosa, Mario Stanič, Hrvoje Štrok, Goran Vlaović i Vlatko Đolonga, a za 'Crne' Ivica Tucak, Dario Šimić, Darko Miladin, Nenad Pralije, Stipe Brnas i Perica Bukić.

19. travanj 2024 22:16