StoryEditorOCM
ŽupanijaISPOMOĆ ŠIBENSKIM KOLEGAMA

One su dobre strane policajke: Ivana i Helena pomoći će našim 'plavcima' u komunikaciji s češkim i slovačkim turistima

3. srpnja 2017. - 15:44

Ivica Kostanić, načelnik policijske uprave i Krešimir Nimac, voditelj Službe policije, u ponedjeljak su pozdravili češku policajku službenicu Ivanu Černakovu, koja će u srpnju obavljati službu na području Šibenika i njezinu kolegicu Helenu Kahnovu, koja će u isto vrijeme obavljati službu na području Vodica.

One će zajedno sa svojim kolegama, češkim policijskim službenicima Karelom Skalom i Aleksandrom Kjunićem koji će tijekom kolovoza pomagati šibenskim policajcima na području Šibenika i Vodica, a pridružit će im se i policijski službenici iz Republike Makedonije, Aleksandar Trpevski i Igora Predarski, koji će tijekom srpnja i kolovoza obnašati službu na području Šibenika.

Kostanić je kazao da se ovakav vid suradnje temelji na Memorandumu o suradnji između Ministarstava unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Republika Češke i Makedonije. Zadaća stranih policijskih službenika je da pomažu našim policajcima u vrijeme njihova svakodnevnog obavljanja poslova na području Šibenika i Vodica, a posebice u odnosu na unaprjeđenje komunikacije i suradnje s turistima iz njihovih zemalja, te prevenciji kaznenih djela i prekršaja, kao i u unaprjeđenju sigurnosti prometa. Po nekim procjenama na području županije Šiebnsko – kninske ljeti boravi i do 130 tisuća turista iz Češke i Slovačke, pa će u rješavanju svih njihovih problema znatno pomoći kada im se policajke Ivana i Helena obrate na njihovom, materinjem jeziku.

Tijekom obavljanja poslova strani policijski službenici će biti odjeveni u svoje službene odore, bez oružja i neće primjenjivati policijske ovlasti, niti poduzimati nikakve policijske mjere, kazali su u PU Šibensko - kninskoj

18. travanj 2024 19:38