StoryEditorOCM
ŽupanijaZavršena obnova najstarijeg hotela u županiji

Četiri zvjezdice tišnjanskog "Borovnika" na Murter dovode zahtjevnije goste (foto)

28. lipnja 2017. - 12:09

Premda se na hodnicima tišnjanskog hotela "Borovnik" gosti još uvijek susreću s pokojim meštrom koji rješava završne finese, nakon šest mjeseci radova obnovljeni "Borovnik" obitelji Dane Slamića, smješten odmah do poznatog pomičnog mosta uplovio je u turističku sezonu čitav ulašten, a za koji dan i formalno s kategorizacijom četiri zvjezdice, jednom više nego što je imao prije ulaganja od 26 milijuna kuna. S time započinje i zaokret u ozbiljniju turističku ponudu cijele tišnjansko-murterske rivijere.



Od spomenute svote 45 posto je novac iz EU fondova, a renovirani hotel u Slamićevu vlasništvu od 1997. obuhvaća značajno veći prostor u novom krilu s pogledom na središnji tišnjanski trg namijenjen sadržajima poput vinoteke, spa centra, teretane i još ponečeg za ugodu i opuštanje. U perspektivi i s natkrivenim bazenom, iznio je Dane Slamić novinarima šibenskih redakcija na presici u povodu završetka radova na hotelu koji je sada najbolje opremljen na otoku Murteru.
"Borovnik" ima 62 sobe, jednako kao i prije preuređenja, s ukupno 117 kreveta. Međutim, prostranije su - dvadeset ih je u cijelosti novogradnja - luksuznije opremljene i povezane s novim sadržajima hotela, koji i na obližnjoj koncesioniranoj plaži nudi inovativne sadržaje poput masaže i vodenog šanka.



Preuređenje omogućuje cjelogodišnji rad, čemu naročito pogoduje suvremena konferencijska dvorana, a u prizemlju su također suvenirnica, frizerski salon, slastičarnica s opremom za vlastitu izradu sladoleda i drugih slastica, te vinoteka s izborom vrhunskih hrvatskih vina. Među posebnostima su i dvije sobe posebno projektirane za osobe u invalidskim kolicima.
"Borovnik" je prvi hotel u Šibensko-kninskoj županiji koji je od otvaranja daleke 1923. organizirano primao turiste i bio renoviran u nekoliko navrata, a danas je prvi u šibenskom kraju obnovljen bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj i jedan od devet u Hrvatskoj, na što je Dane Slamić posebno ponosan.
-Bili smo među "top 3" investicija od nacionalnog značaja u ovoj kategoriji, no bez gotovo polovice bespovratnih europskih sredstava ne bismo mogli samostalno investirati, ističe Slamić dodajući da se isplatilo potruditi uz veliku potporu općine Tisno koja je spremno i u najbržem roku izmijenila prostorni plan.



-Od svih nas - investitora, izvođača i drugih suradnika zahtijevalo se puno truda i savjesnog vođenja ovog zamašnog poduzimanja i mogu s ponosom reći da smo položili ispit, kazao je Dane Slamić prije posebno emotivnog trenutka, kada nije mogao sakriti suze zahvaljući svojim djelatnicima koji su bez ikakvih prigovora marljivo radili u teškim uvjetima i svojoj obitelji: supruzi, kćeri, sinu i nevjesti.
Ženama iz tvrtke poklonio je bukete cvijeća, a troje od radnika – Dariju Vodanov, Mariju Živković i Vladu Radasa posebno je nagradio s pet tisuća kuna.
Zahvalio je Slamić i svim Tišnjanima što su mjesecima trpjeli buku i prašinu s užurbanog gradilišta, a u njihovo ime istupio je načelnik Ivan Klarin, ne krijući zadovoljstvo što smještaj iz 80-tih godina prošlog stoljeća više ne prevladava u općini koja živi od turizma.



-Čestitam Dani Slamiću i njegovoj obitelji na uspješno provedenom projektu i to uoči skorašnje 100-te obljetnice ovog hotela. Ova investicija, a i druge u provedbi i najavama ulijevaju mi optimizam da svi u Tisnome radimo kako treba za što kvalitetniji odmor naših gostiju boljih novčanih mogućnosti i sa zahtjevnijih tržišta, kazao je Klarin, dodajući da će općina i ubuduće pružati potporu investitorima.
Obnova hotela "Borovnik" za Danu Slamića, ugostitelja koji je kao mlad otišao u Njemačku i uspješno se probio, ima i osobno značenje. Kako nam je kazao na odlasku, predat će vođenje poslova sinu Davoru i drugima iz obitelji, a on će više vremena boraviti na moru, u svojoj pasari. Zadovoljan i ponosan, jer je ovo kruna obiteljskog uspona koji stepenicu po stepenicu neprekidno traje od 1986., još iz razdoblja poslovanja u Njemačkoj.







 

24. travanj 2024 08:26