StoryEditorOCM
ŽupanijaOPĆINA MURTER-KORNATI

Na čelu Vijeća Venčoslav Skračić

Piše Mande Turčinov Ježina
9. lipnja 2017. - 10:56

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća općine Murter-Kornati, održanoj u četvrtak, za njegova predsjednika jednoglasno je izabran Venčoslav Skračić (HDZ), a za dopredsjednika Petar Ježina (HDS).

Hrvatska demokršćanska stranka osvojila je šest mandata (491 glas, ili 51,62 posto), Hrvatska demokratska zajednica tri (287 glasova, ili 30,17 posto), a Socijaldemokratska partija dva (173 glasa, ili 18,19 posto). Tri su vijećnika, Toni Turčinov i Luka Ježina s liste HDS-a te Julija Ježina iz HDZ-a, zbog formalnih razloga svoje mandate stavili u mirovanje, Toni i Julija zbog obnašanja načelničke, odnosno donačelničke funkcije, a Luka Ježina zbog vođenja općinskog Odjela za gospodarstvo. Umjesto njih, u saziv novog Vijeća s liste HDS-a ušli su Ivana Juraga i Maja Barešić, a s liste HDZ-a Joso Mudronja. Ostali izabrani vijećnici su Edo Juraga, Enio Turčinov i Ivana Juran Magdić (HDS), Milan Ježina (HDZ) te Matea Bašić i Vladimir Turčinov (SDP).

Iako HDS ima većinu u novom sazivu OV-a, izbor za predsjednika pao je na HDZ-ova Venčoslava Skračića, a načelnik Toni Turčinov, koji je na proteklim lokalnim izborima bio jedini kandidat za tu funkciju, obrazložio je izbor dogovorom između stranaka, kako je naveo, zbog mira i prosperiteta Murtera.

– Nemamo nikakvih uzajamnih animoziteta, a ovom konstelacijom Vijeća imamo otvorena vrata i u Županiji i u državi te se nadamo suradnji s ministarstvima i županijskim uredima u ostvarenju naših mnogobrojnih projekata – kazao je Turčinov.

17. travanj 2024 18:04