StoryEditorOCM
ŽupanijaTribunjska izborna priča

Grubelić: Mladi smo i stručni! Pilipac: Oni su amateri i populisti

Piše Ante Talijaš
29. svibnja 2017. - 12:44

Marko Grubelić, nezavisni kandidat za općinskog načelnika Tribunja, jedno je od najvećih iznenađenja lokalnih izbora. Ovaj mladi, 29-godišnji magistar ekonomije dobio je 47,58 posto glasova i umalo je u prvom krugu pobijedio dugogodišnjeg HDZ-ova načelnika Damira Pilipca (42,34), koji je na kormilu općine Tribunj deset godina, dakle, od njezina osnutka.
– Naši su sumještani prepoznali da predvodim ozbiljan, obrazovan, stručan i sposoban tim mladih ljudi. Izborni program radili smo punih osam mjeseci i kroz njega smo sustavno pristupili problematici naše općine. Stoga izborne rezultate ne smatram senzacijom. Naši sumještani žele promjene, ali ne bilo kakve, već promjene koje iza sebe imaju ideju, znanje i načine kako da se naše mjesto izdigne iz prosječnosti. Nismo se igrali političara, nego smo ljudima pokazali i dokazali da smo jedni od njih, da smo ušli u izbore radi njih. Mještani su prepoznali te naše kvalitete – kazao je Marko Grubelić.

 



On je uvjeren u pobjedu u drugom krugu, a svoj optimizam temelji na osjetnoj prednosti spram političkih suparnika iz prvog kruga, te na najvećem broju osvojenih glasova njegove liste za Općinsko vijeće.
– Naša je velika kvaliteta u tome da nas ima iz više branši i struka – ekonomije, prava, građevine, arhitekture, oceanografije, ribarstva, ugostiteljstva, sporta, zdravstva. Ne opterećujemo se tko je lijevo, tko je desno, već nam je cijeli fokus usmjeren prema napretku naše općine. A mještani su prepoznali naš kvalitetan program za otvaranje novih radnih mjesta koji se temelji na pet strateških ciljeva. To su produljenje turističke sezone, proširenje turističke ponude, razvoj ribarstva, poticanje sporta i socijalnog razvoja, te povećanje učinkovitosti rada Općine, Mjesnog poduzeća i Turističke zajednice – zaključio je magistar ekonomije Marko Grubelić.

– Čestitam gospodinu Grubeliću na izbornom rezultatu. No, i naš je rezultat jako dobar, premda smo pobjedu očekivali u prvom krugu. Međutim, utrka još nije završena. Budući da se radi od svega 5,24 posto glasova razlike, uvjereni smo da ćemo u drugom krugu osvojiti većinu, tim više su liste koalicijskih partnera HDZ-a i HSS-a osvojile većinu mandata u Općinskom vijeću – uzvraća aktualni načelnik Damir Pilipac.



Pilipac napominje kako je sve veći broj nezavisnih lista koje biračima nude med i mlijeko, radna mjesta i rješavanje svih problema, predstavljajući se kao vrlo stručni, ambiciozni i neopterećeni, iako se iza te ambicije kriju amaterizam i populizam.
– Mještanima Tribunja želimo poručiti da mi odgovorno i vjerodostojno stojimo iza svojih obećanja. U ovih zadnjih deset godina nismo obmanjivali javnost obećavajući nikakva jednostavna rješenja niti smo nudili rješavanje problema preko noći. Upravo suprotno od amaterizma i populizma, uvijek smo tvrdili da je za realizaciju svakog programa potrebno znanje, novac i vrijeme – kaže Pilipac.

 

– U proteklih deset godina zbog komunalne zapuštenosti mjesta prioriteti su nam bili rješavanje vodoopskrbe, elektrifikacije, postavljanje javne rasvjete, izgradnja kanalizacijskog sustava i uređenje prometnica. Posebno smo ponosni na povrat tribunjske imovine, zemljište borove šume u centru mjesta i zemljište na kojem se nalazi školska zgrada, a u budućnosti će biti i dječji vrtić. Vratili smo i zemljište ispod nogometnog igrališta i kupnjom vratili zgradu na Zamalinu u kojoj smo uredili nove općinske prostorije – kaže Pilipac te dodaje kako je riječ o zemljištima koja su raznim makinacijama bila otuđena mjestu, te su ih oni prostornoplanskom dokumentacijom zaštitili od daljnje prodaje i potencijalnih malverzacija.



– Našim biračima želimo poručiti da smo u ovih deset godina ostali dosljedni porukama koje smo odašiljali od osnivanja općine Tribunj i radili na dobrobit svih mještana neovisno o političkoj pripadnosti. Desetogodišnje iskustvo nam govori da smo vrijedno, pošteno i požrtvovno radili sve ove godine, te da smo stvorili pretpostavke za daljnji napredak i razvoj za dobrobit naše općine. Upravo zbog tih razloga očekujemo da će i mještani Tribunja to još jednom prepoznati, te nam dati svoje povjerenje i glasati za nas i u drugom krugu – rekao je Damir Pilipac.


Pilipac napominje kako je sve veći broj nezavisnih lista koje biračima nude med i mlijeko, radna mjesta i rješavanje svih problema, predstavljajući se kao vrlo stručni, ambiciozni i neopterećeni, iako se iza te ambicije kriju amaterizam i populizam


– Naši sumještani žele promjene, ali ne bilo kakve, nego promjene koje iza sebe imaju ideju, znanje i načine kako da se naše mjesto izdigne iz prosječnosti. Mještani su te naše kvalitete prepoznali – kazao je Marko Grubelić

26. travanj 2024 18:07