StoryEditorOCM
ŽupanijaU Tjednu parkova Hrvatske

Nacionalni park "Krka" organizira Krkin zeleni stol na Lozovci i Bioolimpijadu na Skradinskom buku

Piše Katarina Rudan
19. svibnja 2017. - 13:14


Tjedan parkova Hrvatske održat će se od 20. do 28. svibnja, kada će se u okviru brenda Parkovi Hrvatske raznim aktivnostima javnosti predstaviti 8 nacionalnih i 11 parkova prirode.

Kroz tjedan dana hrvatski će parkovi brojnim zanimljivim događanjima za posjetitelje obilježiti Dan zaštite prirode Republike Hrvatske i Međunarodni dan bioraznolikosti 22. svibnja te Europski dan parkova 24. svibnja.

Središnje događanje održat će se u subotu 20. svibnja od 11 do 17 sati u zagrebačkom parku Maksimir.
Istovremeno će biti predstavljen i novi web shop Parkova Hrvatske.

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ pridružila se obilježavanju Tjedna parkova provođenjem nekoliko događanja slobodnih za javnost u samom Parku.

24.svibnja od 10 sati na Lozovcu, glavnom ulazu u NP „Krka“, održat će se Krkin zeleni stol, projekt izložbeno-prodajnog prigodnog karaktera namijenjen registriranim proizvođačima autohtonih poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina na užem i širem području NP „Krka“.

Opći cilj projekta je unaprjeđenje suradnje s lokalnim stanovništvom te promocija autohtonih proizvoda u Nacionalnom parku “Krka”, dok je specifični cilj projekta potpora lokalnom stanovništvu u proizvodnji i plasmanu svojih proizvoda. Izlagači su odabrani putem javnog poziva.
 
26. svibnja u 10 sati na Skradinskom buku JU „NP Krka“ tradicionalno organizira Bioolimpijadu, natjecanje učenika šestih razreda OŠ Skradin i OŠ Domovinske zahvalnosti iz Knina. Bioolimpijada se sastoji od različitih tematskih igara: potezanje konopa, koodbojka, poligon Kap za slap, staza znanja Izgubljena priroda, skakanje u veći i slično.

Uz navedene igre, djeca će imati priliku isprobati i novu dječju mobilnu aplikaciju KrkaKids i proći edukativnu stazu znanja kako bi riješili pitanja iz igre. Cilj Bioolimpijade je da se kroz različite sportske aktivnosti djeci na zanimljiv način ukaže na važnost očuvanja prirode i povratak dječje igre u prirodu. 





 

27. travanj 2024 04:01