StoryEditorOCM
ŽupanijaInvesticija od 70 milijuna kuna

Vodička obilaznica najveće je ulaganje u ceste na vodičkom području od 1963. i bit će otvorena 2. svibnja

30. ožujka 2017. - 15:33

-Zadovoljstvo mi je vidjeti da se radovi na vodičkoj obilaznici, započeti lani u srpnju odvijaju planiranom dinamikom. Otvorenje je 2. svibnja, a ovo je jedan od značajnijih projekata u županiji koji će Vodicama sigurno olakšati funkcioniranje u prometnom smislu, naročito u turističkoj sezoni, kazao je Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture koji je danas u obilasku prometnih projekata u Šibensko-kninskoj županiji: prvo vodičke obilaznice, potom čvora Meterize i komunalne luke Vrnaža na
šibenskom području, da bi se naposljetku radni dan ministra i njegovih suradnika, državnog tajnika za infrastrukturu Tomislava Mihotića i pomoćnika Alena Gospočića nastavio u Kninu, gdje će obići radove na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. U pratnji ministra danas je također Josip Škorić, direktor Hrvatskih cesta.

S ovom obilaznicom rasteretit će se širi centar Vodica i anulirati opasne crne točke, a investicija od 70 milijuna kuna financira se u 75 posto iznosa novcem europskih fondova i sredstvima Hrvatskih cesta. Od izgradnje Jadranske magistrale puštene u promet daleke 1963. godine, obilaznica nešto duža od pet kilometara najznačajnije je ulaganje u promet na vodičkom području, istaknula je gradonačelnica Branka Juričev Martinčev.
 

18. travanj 2024 07:47