StoryEditorOCM
ŽupanijaPoziv volonterima

Uživajte na Krki, volontirajte i steknite dragocjeno radno iskustvo

Piše K. G.
10. ožujka 2017. - 15:07

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ i ove godine volonterima nudi dva programa volontiranja: Brodski domaćin i Istraživač mišljenja.

Program volontiranja pokrenut je 2016. godine i JU „NP Krka“ rado mu se priključila. Dvije mlade hrvatske studentice odradile su jednomjesečno volontiranje u NP „Krka“ obavljajući dužnost brodskog domaćina na izletu Skradinski buk – Visovac – Roški slap, stekavši zavidno radno iskustvo u jednom od zaštićenih područja, obogaćeno komunikacijom s brojnim posjetiteljima Parka.

-Veseli nas činjenica da među mladima vlada veliko zanimanje za prirodu, da je svijest o važnosti njezina očuvanja kod mladih visokorazvijena, pa vjerujemo da će se i ove godine brojni volonteri – bilo da se obrazuju za buduće stručnjake za zaštitu prirode, bilo da su samo zaljubljenici u nju – pridružiti tom programu, kako bismo na temelju povratnih informacija od njih mogli unaprijediti komunikaciju, ponuditi još kvalitetnije sadržaje i osigurati još bolju zaštitu prirode Nacionalnog parka ‘Krka’“, istaknuo je mr. sc. Krešimir Šakić, ravnatelj JU „NP Krka“.

27. travanj 2024 00:44