StoryEditorOCM
Županijanove investicije

Načelnica Jakelić najavila: Uskoro kreće izgradnja hotela u Kalebovoj Luci

Piše Vedrana STOČIĆ
10. ožujka 2017. - 10:19

Turističko vijeće rogozničke Turističke zajednice jednoglasno je prihvatilo izviješće o radu direktora i Turističkog ureda za 2016. godinu. Potaknulo je to predsjednicu TZ-a i načelnicu Sandru Jakelić da javno zahvali direktoru Mariju Mladiniću i najavi početak velikih ulaganja u hotelske kapacitete.

- Nakon godina nepravilnog rada, tajnih kredita i neplaćenih računa, direktor je u kratkom vremenu uspio sve posložiti, radi se na temelju zakona, nema kredita, posluje se pozitivno, prate se trendovi, internetski marketing ostvaren je čak 109 posto - nabrajala je načelnica Jakelić.

Mala polemika s turističkom vijećnicom Biserkom Grgin izbila je kod usvajanja financijskog izvješća. Grgin drži da treba više ulagati u infrastrukturu, uređenje i čistoću plaža, a manje u kulturno-zabavne programe i reklame na radiju.

I tu je načelnica Jakelić imala spreman odgovor. Istaknula je kako se sve primjedbe odnose na Općinu, a ne na Turističku zajednicu, komunalna infrastruktura, uređenje plaža i čistoća su u nadležnosti općine.

- Od prošle godine plaže se uređuje prema projektima i u plaže Lozica-Šepurina do sada smo uložili 1,9 milijuna kuna, a kada projekt bude dovršen, općinu će stajati sedam milijuna kuna. Na isti način uredit će se i ostale plaže. Nakon izgradnje kanalizacije, u Rogoznici u idućoj godini počinje gradnja velikog kanalizacijskog sustava koji će kupiti otpadne vode svih priobalnih naselja. Naša obalna crta duga je više od 50 kilometara i sva naselja uz obalu su turistički kategorizirana - rekla je Sandra Jakelić.

Sa 686 tisuća noćenja prvi put Općina Rogoznica našla se na 3. mjestu po turističkom prometu u Šibensko-kninskoj županiji, odmah iza gradova Šibenik i Vodice i to bez ozbiljnijih hotelskih kapaciteta. Mali hoteli ostvarili su tek nešto više od 19 tisuća noćenja.

- Do sada je naša snaga bila u privatnom smještaju. Ima sve više luksuznih objekata s pet zvjezdica, grade se i samostojeće vile s bazenima, a turistički je počelo oživljavati i zaleđe općine. Međutim, uskoro će se turistička slika Rogoznice bitno promijeniti. Najavljujem skori početak gradnje prve faze izdvojene velike turističke zone T1 Kalebova Luka veličine 20 hektara. Izdane su lokacijske dozvole, a u budućem Luka Resortu čak 70 posto površine zauzimat će hotelski smještaj. Pri kraju je Urbanistički plan uređenja turističke zone „Medina“ uz marinu "Frapa" koju će Vlada RH ubrzo proglasiti strateškom investicijom - naglasila je načelnica Jakelić.
 


Zaradili dva milijuna kuna
Ukupan porast prihoda u 2016. godini iznosio je 14 posto, a rast od boravišne pristojbe čak 17 posto. U odnosu na godinu ranije broj noćenja bio je veći za 13 posto, dok je neto prihod TZ-a iznosio dva milijuna kuna. U sustavu eVisitor Općina Rogoznica ima ukupno 1774 obveznika koji posjeduju 2041 objekt registriran s ukupno 12.918 glavnih i 3405 pomoćnih postelja. Od toga samo je 200 postelja u hotelskom smještaju, a 4073 kreveta nalaze se u nekomercijalnim objektima.

19. travanj 2024 23:41