StoryEditorOCM
ŽupanijaLegendFest opet na Roškom slapu

Ovog ljeta uđite u svijet mitova, legendi i zanimljivih povijesnih priča vezanih uz Krku (FOTO)

10. veljače 2017. - 13:59

Festival narodnih priča, legendi i mitova prošle je godine održan prvi put u Šibensko-kninskoj županiji, na Roškome slapu u Nacionalnom parku "Krka". Bogat program toga obiteljskog festivala oduševio je posjetitelje Parka i lokalnu zajednicu. Stoga se uspješna suradnja Javne ustanove "Nacionalni park Krka" i Udruge Val kulture nastavlja i ovog ljeta, najavljuje Krešimir Šakić, ravnatelj JU NP "Krka"
- Kao multimedijski projekt, LegendFest prikazuje hrvatsku nematerijalnu i materijalnu baštinu kroz različite kulturne i umjetničke izričaje. LegendFest uključuje zabavne umjetničke sadržaje - koncerte, predavanja, kazališne predstave, izložbe, radionice, performanse, videoprezentacije/projekcije - na nekoliko lokacija na Roškome slapu, koji će, kroz interaktivni pristup, posjetitelje uvesti u svijet mitova, legendi i zanimljivih povijesnih priča vezanih za mjesto na kojemu se nalaze-ističe ravnatelj.
U proteklih jedanaest godina ta je manifestacija, inače, održana u trima hrvatskim županijama: Zagrebačkoj, Istarskoj i Šibensko-kninskoj. Ove godine održat će se u istarskom gradiću Pićnu i na Roškome slapu.
- Festival se pokazao posebno zanimljivim djeci, koja na njemu mogu izraziti svoju kreativnost sudjelovanjem - uz pomoć stručnih voditelja - u raznim likovnim radionicama ili različitim predstavama. Posjetitelji LegendFesta mogu očekivati odličnu zabavu, ali i naučiti ponešto o običajima, legendama i mitovima s prostora spomenutih  županija-priopćio je Šakić.
 


Kako bi i ove godine bio priređen bogat i zanimljiv program, otvoren je POZIV ZA PRIJAVU PROGRAMA za festival LegendFest u dvjema hrvatskim županijama na web stranici festivala [HYPERLINK: http://www.legendfest.hr/].

19. travanj 2024 05:32