StoryEditorOCM
ŽupanijaGrad Drniš subvencionira kamatu

Poduzetnicima s kreditima do pola milijuna kuna, kamata samo dva posto

2. veljače 2017. - 10:43

Grad Drniš sklopio je s Jadranskom bankom d.d. treći po redu dodatak Ugovoru o načinu subvencioniranja kamate na kredite po kreditnom programu Projekt kreditiranja poduzetnika.

Tim dodatkom Ugovoru Grad Drniš se obvezao sudjelovati u subvencioniranju kamatne stope u iznosu od 2,9 posto od ugovorene promjenjive kamate stope koja je utvrđena u visini od 4,9 posto godišnje.

Slijedom toga korisnici kredita plaćati će kamatnu stopu od 2 posto. Maksimalan iznos kredita u 2017. godini, za koji će Grad subvencionirati kamatnu stopu iznosi 500.000 kuna, što je sukladno proračunskim mogućnostima, a sredstva su osigurana u proračunu Grada Drniša za 2017. godinu.

Korisnici kredita mogu biti poduzetnici (mala i srednja trgovačka društva, obrtnici, zadruge, profitne ustanove, fizičke osobe u slobodnim zanimanjima, obiteljska gospodarstva i privatni iznajmljivači) koji namjeravaju ulagati na području Šibensko-kninske županije, odnosno Grada Drniša bez obzira na djelatnost i namjenu ulaganja.

Svi zainteresirani poduzetnici za te kredite mogu se prijaviti Županijskom povjerenstvu, putem Obrasca koji je dostupan na Internet stranicama Razvojne agencije Šibensko-kninske županije. Na istoj stranici detaljno je navedena sva potrebna dokumentacija koju je potrebno priložiti.

Prijava se podnosi Županijskom povjerenstvu za odabir projekata kreditiranja, a preko Razvojne agencije, Velimira Škorpika 6, 22 000 Šibenik.

19. travanj 2024 10:10