StoryEditorOCM
ŽupanijaNOVAC Ministarstva turizma

Milijun kuna za uređenje plaže Male Vruje

Piše PSD.
15. prosinca 2016. - 15:53

Nakon obećanja, stigla je i potvrda Ministarstva turizma da će sufinancirati projekt uređenja plaže Male Vruje s milijun kuna. Naime, u nedavno donesenoj Odluci o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. godini, Ministarstvo turizma navodi šesnaest plaža i šesnaest posjetiteljskih centra čiju će izgradnju sufinancirati, a među kojima se našla i vodička plaža Male Vruje.
Podsjetimo, nedavno je Grad Vodice, održao prezentaciju projekta druge faze uređenja ove gradske plaže, a evaluacijski je tim Ministarstva pokazao iznimnu zainteresiranost i oduševljenje jedinstvenim rješenjima u načinu uređenja plaže jer se svi materijali mogu reciklirati i modularno izmjestiti te nadograđivati ovisno o budućim potrebama i zahtjevima destinacije.
Plaža je tako koncipirana da zatvorena laguna i bazen stvaraju temperaturu vode veću i do 10 stupnjeva od okolne čime se omogućava produženje kupališne sezone prije i nakon pune turističke sezone. Osim dnevnih tipično plažnih sadržaja, pri uređenju se mislilo i na život obalnog prostora u večernjim satima pa su Male Vruje zamišljene kao plaža polivalentnog karaktera budući da prostor noću može poslužiti kao pozornica ili galerija i nuditi raznovrsne kulturno-umjetničke sadržaje.
 

24. travanj 2024 06:49