StoryEditorOCM
SvijetPrešli granicu

Uz dva milijuna slučajeva, Španjolska postrožuje mjere, ali bez karantene: ‘Zdravstvena situacija je jako zabrinjavajuća‘

7. siječnja 2021. - 22:54
A health worker in a protective suit taking a blood sample during a massive coronavirus antigen testing for teachers and education workers on January 04, 2021 in Granada, Spain. (Photo by Álex Cámara/NurPhoto)Álex Cámara

Španjolska je u četvrtak prešla granicu od dva milijuna slučajeva zaraze koronavirusom i lokalno uvodi strože mjere, ali središnja vlada je isključila uvođenje opće karantene, za razliku od nekih drugih europskih zemalja.

Prema posljednjim podacima koje su objavile vlasti, zemlja bilježi porast broja zaraza nakon blagdana krajem godine. Od početka pandemije ima 2.024.904 potvrđenih slučajeva i 51.675 umrlih.

Prema serološkom istraživanju vlade sredinom prosinca, za utvrđivanje prevalencije u stanovništvu, zaraženo je deset posto, ili oko 4,7 milijuna ljudi.

Zdravstvena situacija je "jako zabrinjavajuća", rekao je u četvrtak ministar zdravstva Santé Salvador Illa na konferenciji za novinare. 

Španjolska je identificirala šezdesetak potvrđenih slučajeva britanskog soj...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 12:46