StoryEditorOCM
SvijetFESTIVAL SMRTI

Hamasovci su 30-godišnju djevojku vukli golu i snimali: Tijelo Njemice s festivala nađeno u tunelu u Gazi

Piše VIJESTI SD
18. svibnja 2024. - 19:38

Izraelska vojska izvijestila je da su njene trupe u Gazi pronašle tijela tri izraelska taoca koja je uzeo Hamas tijekom napada 7. listopada prošle godine na festivalu na kojem su bile tisuće te tijekom kojega je ubijeno preko 200 ljudi.

Među tijelima je i ono 39-godišnje njemačke državljanke Shani Louk, koja je bila na snimci koja je obišla svijet. Podsjetimo, u uznemirujućem videu koji se tada pojavio na društvenim mrežama vidjela se nepomična djevojka koju su militanti iz Gaze uzeli kao taokinju i s kojom su paradirali tom obalnom enklavom vozeći je uokolo u kamionetu. U početku je obitelj preko medija rekla da ima informacije da je možda živa, ali Izraelci su to opovrgnuli, piše Index.

Vojska je identificirala druga dva tijela kao tijela 28-godišnje Amit Buskile i 56-godišnjeg Itzhaka Gelerentera.

"Svo troje ubio je Hamas na glazbenom festivalu Nova, partiju na otvorenom u blizini granice s Gazom", rekao je vojni glasnogovornik, kontraadmiral Daniel Hagari, na konferenciji za novinare.

 Analitičar CNN-a i novinar Axiosa Barak Ravid, pozivajući se na glasnogovornika IDF-a, izvijestio je da su tijela pronađena u tunelu u Gazi, piše Index.

"Svaka vijest poput ove vraća nas u užasan trenutak kada smo saznali da je našu voljenu kćer brutalno ubio Hamas 7. listopada. Međutim, ovo je također olakšanje jer ju sada napokon možemo pokopati", rekla je obitelj.

"Želimo se sjećati Shani kao lijepe i miroljubive osobe koja je voljela glazbu, ples i život. Ona je nama i mnogim drugim ljudima na svijetu donijela svjetlost i vjeru u dobro. I tako ćemo je se zauvijek sjećati", dodaje se u priopćenju.

Podsjetimo, Hamas je upao na techno festival te stotine ljudi pobio iz neposredne blizine, a zatim ih opljačkao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 19:58