StoryEditorOCM
Šibenikkadrovske PROMJENE NA ČELU ‘LUKE’ ŠIBENIK

Dugogodišnji direktor Davor Škugor otišao u mirovinu: Mijenja ga Marinko Ivanović, pouzdani čovjek većinskog vlasnika kutinske 'Petrokemije'

7. veljače 2020. - 09:31

Promjene u šibenskoj Luci. Njezin dugogodišnji direktor Davor Škugor otišao je u mirovinu, a novi je direktor 58- godišnji Marinko Ivanović, koji u Šibenik dolazi s mjesta pomoćnika direktora kutinske “Petrokemije”, u kojoj je bio voditelj lanca opskrbe.

 

S obzirom na to da je “Petrokemija” većinski vlasnik Luke Šibenik, s udjelom od 80 posto, ovaj je kadrovski transfer logičan i očekivan, to prije što je Ivanović uz Šibenik vezan već više od 30 godina.

 

U TLM je, kao mladi inženjer metalurgije stigao iz Zenice još 1989. godine kao rukovoditelj nove elektrolize, sudjelovao je potom i u Domovinskom ratu, na prvoj liniji bojišnice, a nakon rata je sudjelovao i u pokretanju proizvodnje u Aluminiju Mostar, za koji je kasnije radio i kao konzultant, uz čitav niz naručitelja u aluminijskoj industriji u Australiji, SAD-u, Rusiji i Indiji.

 

U Šibeniku ima i stan, a bogato iskustvo iz aluminijske industrije sigurno će mu pomoći i na novom radnom mjestu, s obzirom na to da je Impol sa 70 tisuća tona aluminija u uvozu godišnje jedan od najvećih komitenata “Luke” Šibenik. Prvi, i osnovni je, dakako, sama Petrokemija, s 200 tisuća tona robe u uvozu sirovine i izvozu umjetnih gnojiva.

 

- Šibenik se posljednjih godina intenzivno razvija, i to ne samo u turističkom, nego i u gospodarskom smislu, naročito s osloncem na Impol i Gospodarsku zonu Podi. S obzirom na dosadašnji godišnji promet šibenske Luke od 300 tisuća tona robe u pretovaru, a imajući u vidu da je to prije rata iznosilo i više od milijun tona godišnje, jasno je da ima puno prostora za rast i napredak, naročito u suradnji i sinergiji s Lučkom upravom, županijskom gospodarskom komorom i drugim lučkim tvrtkama - kratko nam je kazao Ivanović.

19. travanj 2024 16:19