StoryEditorOCM
ŠibenikProračun u malom

Grad Šibenik tiskao vodič za građane; Doznajte koji će projekti biti realizirani u ovoj godini

Piše šibenski.hr
17. siječnja 2020. - 14:39

Grad Šibenik tiskao je vodič za građane „Proračun u malom za 2020. godinu“ koji su na današnjoj konferenciji za medije predstavili gradonačelnik Željko Burić i zamjenici Danijel Mileta i Paško Rakić. „Proračun u malom“ ujedno je i dostupan na službenoj Internet stranici Grada Šibenika, a njegovom objavom Grad Šibenik nastoji transparentno i na što jednostavniji način građanima predstaviti planove i aktivnosti koje namjerava realizirati u ovoj godini.

Proračun Grada Šibenika za 2020. godinu iznosi 418.750.000 kuna te objedinjuje planove proračunskih korisnika s planom koji provode upravna tijela Grada Šibenika.

„Grad Šibenik pripremio je ovu brošuru kako bi na jednostavan i brz način svatko zainteresiran na jednom mjestu mogao pronaći sve važne informacije o proračunu, načinu prikupljanja sredstava te pregledu na što se sve sredstva izdvajaju. 2020. godinu u financijskom smislu u Šibeniku će obilježiti veliki gradski projekti i investicijski ciklus kojim dominiraju ulaganja u infrastrukturu, gospodarstvo i visoko obrazovanje. Pred nama je izazovna godina u kojoj će se dovršiti ili nastaviti ključni projekti podržani europskim ili nacionalnim sredstvima za koja je Grad uspješno aplicirao. „ kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Europski projekti čine 20 posto gradskog proračuna; vrijednosno najveći je projekt revitalizacije tvrđave sv. Ivana, zatim završetak Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut, Hrvatski centar koralja na otoku Zlarinu te izgradnja infrastrukture u poduzetničkoj zoni Podi.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta predstavio je najznačajnije projekte u 2020. godini, poput dovršetka obnove bivšeg kina Odeon, nastavka energetske obnove dječjih vrtića i osnovnih škola te komunalnog uređenja niza ulica na području grada.

„Najveću transformaciju, nakon dovršetka radova na Aglomeraciji, doživjet će Ulica kralja Zvonimira za čije je uređenje u proračunu osigurano 4 milijuna kuna. Potom planiramo komunalno urediti i opremiti Ulice 7. kontinenta, Ulicu branitelja Domovinskog rata, Put Gvozdenova, a u planu je uređenje Perivoja Robeta Visianija te rekonstrukcija sportskog igrališta Dražena Petrovića na Baldekinu.“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta naglasivši kako je za projekte gradnje i uređenja komunalne infrastrukture u proračunu osigurano 46,5 milijuna kuna.

O ulaganjima i aktivnostima na području društvenih djelatnosti, koja čine čak 41,8 posto proračuna Grada Šibenika, govorio je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

„I u ovoj godini nastavljamo s izdvajanjima za obrazovanje, demografiju i socijalnu politiku po čemu smo među najboljim gradovima u Hrvatskoj. Povećan je iznos sredstava namijenjen radu i programima udruga civilnog društva, sportskih klubova te su povećana sredstva za programe Šibenskog kulturnog ljeta. U području predškolskog odgoja osigurano je 4 milijuna kuna za početak izgradnje novog Dječjeg vrtića Ljubica u Crnici.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

 

 

25. travanj 2024 03:10