StoryEditorOCM
ŠibenikTRI 'AAA'

After partyem u Azimutu ispraćena ovogodišnja Adventura: Pozdrav petoj i dobrodošlica šestoj adventskoj avanturi

13. siječnja 2020. - 19:35

Nekad se pivalo “Oj, drugovi jel vam žao, rastanak se primakao”, ili “A sad adio” a danas su u điru – Afteri. I to ne “aftershave”, nego after party.

 

Jedan takav oproštajni upriličen je i za već opjevanu šibensku Adventuru, petu po redu, u “Azimutu”, nazvan “AAA”. A bio je gotovo jednako dobar kao i sama manifestacija koju je ispratio – ugodan, ležeran i zabavan. Baš onakav kakav i treba biti za subotu navečer. Kroz popularni se šibenski klub, na dva poda, zavrtjela hrpa ljudi koja se proteklog mjeseca vrtjela u i oko “Adventure” – bilo kao njezini planeri i organizatori, bilo kao sudionici ili neposredni izvođači, ili samo konzumenti.

 

Kapu do poda svima koji su sudjelovali u tom projektu skinuo je - simbolično, s obzirom da znamo da ne nosi ni kapu ni šešir – šibenski gradonačelnik Željko Burić, koji je zahvalio glavnim izvođačima, Gorani (Bačelić Barišić), Zoranu (Eraku), Morani (Periša) iz Tvrđave kulture, ali nije zaboravio spomenuti ni Hrvoja Jelkovića, vlasnika “Azimuta”, od kojeg je, kazao je, nakon kave u njegovom, gradonačelnikovu uredu, prije pet godina i krenula priča da se “krene u park” i pokrene ono što danas poznajemo kao šibensku Adventuru.

 

Podjela zahvalnica

 

Koja će, kazao je gradonačelnik, 2021. godine za dodatno prizorište imati i obnovljenu Poljanu, što će biti novi izazov za sve one koji je organiziraju. Između ostalih i NP Krka, čija je ravnateljica Nella Slavica poručila da će se podrška ove ustanove, i kroz radionice i općenito, svemu što grad Šibenik i njezini sugrađani Šibenčani rade, nastaviti i dalje. Nije upitno!

 

Dakako, bilo je tu i zgodnih štoseva – Zoran Erak, koji se isprofilirao i u vrlo ugodnog i duhovitog “konferansjea” ispričao se svima što nam je Đardin preimenovao u “parkić”, malu Ložu napravili još manjom, i od nje učinili “trgić”, što su nam ukrali badnji ručak, što su nam svi drugi Adventi postali Adventure, pa čak i onaj u Zagrebu (!).

 

Zahvalnice je, što usmene što pismene, dijelila Morana Periša – ugostiteljima i izlagačima koji su, kazala je, iz godine u godinu dizali ljestvicu i postavljali nove gastronomske i enološke standarde, izbacivali prava mala čuda, čiji su mrliši mamili i zvali... Potom i sponzorima, koji su “pokrili” klizalište, Vodovodu, Bikarcu i Gradskom parkingu, a nakon toga i Vinoplodu, Cestama Šibenik, Čempresima, Županiji i TZ-u Županije.

 

Zahvalila je Morana duhovito “i predsjedničkim kandidatima koji su nas došli obaći”, gradskim vrtićima čija dječica kite “parkić” svake godine, Rat Catu, Discu Gimanzija, Lulasu, Deni Designu i Borku Čelaru, koji aranžiraju i dekoriraju “svjetlopise” i brojnim drugima koje smo sigurno izostavili. Među njima su i radnice “Zelenog grada”, koje su te pozornice obnoć čistile da bi nas ujutro čiste dočekale, najstarijim šibenskim rokerima “Paucima” a i onim nešto, pa čak i dosta mlađim, “Feniksima”, koji su zaslužni za to što je dobar broj nas na Badnji dan ostao bez bakalara za ručak – dočekali smo s njima večeru, a da nisu otišli, odnosno iskoristili mrak da se iskradu, vjerojatno bi i doručak...

19. travanj 2024 20:55