StoryEditorOCM
ŠibenikOva će vijest obradovati mnoge Šibenčane

Grad dobiva novih 11 autobusa i kreće u projekt samostalnog komunalnog prijevoza: U njega će biti uključeni Šparadići, Žaborić, Grebaštica, Dubrava i Jadrija

11. prosinca 2019. - 14:58

Izgradnja troetažne garaže ispod šibenske Poljane, s ukupno 256 parkirnih mjesta, stajat će Grad, odnosno Gradski parking, oko 50 milijuna kuna. Gradski parking kao investitor, je osigurao kreditna sredstva u iznosu od 25 milijuna kuna, a ostalo će osigurati Grad.

Takvo je objašnjenje, na izravno pitanje SDP-ovog vijećnika Joška Šupe o ukupnim troškovima Grada za garažu Poljana koja je već u poodmakloj fazi realizaicje, iznio na Gradskom vijeću dogradonačelnik Danijel Mileta.

No, zanimljivije od toga bilo je očitovanje gradonačelnika Željka Burića koji je rekao da je financijska konstrukcija za projekt Poljana zatvorena, ali će Grad taj zahvat stajati puno manje negoli se očekivalo, jer je projekt apliciran za europska sredstva, koja su vrlo izgledna.

- Gotovo je sigurno da ćemo dobiti bespovratna europska sredstva za Poljanu, a u sklopu tog projekta dobit ćemo i 11 novih autobusa, i Grad definitivno ide u osnivanje svoje prijevozničke tvrtke, odnosno u samostalni komunalni prijevoz. Obavili smo razgovor i sa sadašnjim prijevoznikom ATP -om Šibenik, i već sada mogu reći- pohvalio se gradonačelnik Burić, da će i gradske četvrti Šparadići, Žaborić, Grebaštica, Dubrava i Jadrija biti uključene u budući komunalni gradski prijevoz.

S obzirom na kvalitetu i učestalost linija u dosadašnjem gradskom prijevozu, te nezadovoljstvo građana sa sadašnjim koncesionarima, ova će vijest zasigurno obradovati mnoge Šibenčane. Pogotovo ako se i obistini...

25. travanj 2024 08:22