StoryEditorOCM
ŠibenikAdventura

25 dana za prste polizati: Doznajte što vas sve čeka na omiljenoj šibenskoj manifestaciji koja se ove godine širi na još jednu atraktivnu lokaciju

Piše Katarina Rudan
29. studenog 2019. - 12:26

Pripreme za prepoznatljivu, jedinstvenu i prvu u Hrvatskoj “plastic free” šibensku Adventuru polako se primiču kraju. Podsjetimo, Adventura će i ove godine početi na blagdan svetog Nikole 6. prosinca i trajati do 1. siječnja, Nove godine. Osim deset kućica na središnjoj lokaciji Parkić, u šibenskom đardinu, hranu, piće, suvenire i druge prigodne sadržaje posjetiteljima će nuditi već od prvog dana Adventure.

 

Od 13. do 15. prosinca bit će i novih sudionika, na još dvije lokacije. Naime, Grad je sredinom tjedna objavio tko je prošao na javnom natječaju za kućice na Maloj loži te Sajmiću na Meduliću, novim lokacijama ovogodišnje Adventure. Uz Paška Rakića, zamjenika gradonačelnika, članovi Povjerenstva koje je odlučivalo o prijavama su i Dino Karađole, direktor Turističke zajednice grada Šibenika, Mirjana Žurić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i organizatori programa Adventure, Zoran Erak i Morana Periša. Odlučiti nije bilo lako, kazao nam je Paško Rakić, jer je iz godine u godinu sve više zainteresiranih za sudjelovanje na Adventuri.

 

Bogata ponuda

 

- Veliki interes bio je za Malu ložu, a mi smo se pri donošenju odluke vodili inovativnošću i kreativnošću ponuda koje su ugostitelji poslali u Grad i našu Turističku zajednicu. Vodili smo računa o tomu da su to ugostitelji koji rade cijelu godinu na području samog centra grada ili stare gradske jezgre. Veća je bila zainteresiranost nego prošle godine i za Sajmić, kad smo ga prvi put uveli, a održavao se kod crkve svetog Frane. Ove godine odlučili smo ga premjestiti na Medulićev trg kako bi za trajanja Adventure bilo “šušura” na što više lokacija u samoj gradskoj jezgri - rekao nam je dogradonačelnik Rakić.

 

Svima se nije moglo udovoljiti i svjesni su, kaže, da će primjedbi biti kao i prijašnjih godina, od onih koji nisu dobili svoje mjesto na nekoj od lokacija.

 

- Naša težnja je da svake godine imamo svojevrsna osvježenja u ponudi, da damo priliku novim ugostiteljima i drugim obrtnicima, pojedincima i udrugama, kako bi svojom ponudom prvenstveno zadovoljili naše sugrađane i goste, a ne pojedinačne interese. Već sada mogu najaviti da ćemo time biti vođeni i sljedećih godina, da će dolaziti do “rošada” ugostitelja i drugih sudionika. Pojednostavljeno, onaj tko je na natječaju za kućicu prošao prve ili ove godine, ne znači da je “pretplaćen” i da će je sigurno imati svake sljedeće Adventure - jasan je dogradonačelnik Rakić.

 

Dakle, ugostiteljska ponuda na Maloj loži započet će 13. prosinca i potrajati do 1. siječnja 2020. godine. Osim zabavno-glazbenog programa koji će se tamo odvijati, na natječaju za gastroponudu prošli su “Šibenska kavana” d.o.o. i “Planina” d.o.o koji će se predstaviti s ponudom u kućicama pod nazivom “Kavana Medulić” i “Baza”. Uz njih neće nedostajati kuhanog vina i gina te craft piva, ali ni delicija koje su osmislili upravo za Adventuriste - Buffalo Chicken Wings, sendvič od goveđeg vrata, omlet od juneće pečenice u tortilji, te šibenski burger, šibenski brudet od bakalara, šibenski arambašići u domaćem kruhu, šibenska torta...

 

Sajmić na Medulićevu trgu bit će otvoren od 15. do 26. prosinca. Tamo će svojih ruku djela predstaviti OPG Kalić Zvonimir, Udruga “More”, Domaća radinost Antonia Badžim, Obrt Lulas Art, Domaća radinost Šibenik, Domaća radinost Branka, Vinoplod Vinarija d.d. te Udruga “Kamenčići”. S ovih osam kućica bit će lako odabrati božićne poklone za najmilije.

 

Dodajmo da svi odabrani ponuditelji imaju obvezu potpisivanja ugovora u prostorijama Turističke zajednica grada Šibenika, od ponedjeljka 2. prosinca do petka 6. prosinca u radnom vremenu od 8 do 15 sati. Oni koji u tom roku ne pristupe potpisivanju ugovora, smatrat će se da su odustali od najma kućice te će se njihovo mjesto osloboditi sljedećem najboljem ponuditelju.

16. travanj 2024 22:40