StoryEditorOCM
ŠibenikRecital napaćenom gradu, svijeće za žrtve

Stotine lampiona u znak sjećanja na sve stradale u Vukovaru - gradu heroju

Piše šibenski.hr
15. studenog 2019. - 20:58

U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara večeras su na Trgu palih branitelja Domovinskog rata u Šibeniku zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve žrtve herojskog grada Vukovara.

Lampione u obliku simbola vukovarske obrane - vodotornja, zapalili su učenici i nastavnici šibenskih osnovnih škola te članovi Društva „Naša djeca“, a pridružio im se i zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

 „Približava nam se još jedna tužna obljetnica kada se sa posebnim pijetetom prisjećamo svih stradalih u Vukovaru, ali i u Škabrnji. Ti hrabri ljudi za svoju su Domovinu dali ono najvrjednije – svoje živote, što nikada ne smijemo zaboraviti.“, kazao je ovom prigodom zamjenik gradonačelnika.

 Šibenski osnovci izveli su i recital sa simboličnim porukama mira, ljubavi i nade. 

Uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u subotu, 16. studenog u sportskoj dvorani „Borovo naselje“ u Vukovaru održat će se košarkaška utakmica između Šibenke i Dubrave u sklopu 8. kola HT Premijer lige. Tom prilikom izaslanstvo Grada Šibenika, predvođeno zamjenikom gradonačelnika Paškom Rakićem, primit će vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

 

18. travanj 2024 23:10