StoryEditorOCM
ŠibenikŠibenik

Uređeno dječje igralište na Mažuricama: Bit će otvoreno za nekoliko dana

Piše šibenski.hr
29. listopada 2019. - 14:52

Novoizgrađeno dječje igralište u Gospićkoj ulici na šibenskim Mažuricama obišao je danas gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima. Dječje igralište još uvijek nije u funkciji budući da je preostalo izvršiti radove na postavljanju klupa za odmor, a koje će biti postavljene u narednih nekoliko dana.

„Dječje igralište u ovom dijelu grada bilo je prijeko potrebno izgraditi i urediti budući da su se djeca do sada igrala na ulici, uz parkirane automobile. Ova parcela nekada je bila zapuštena i obrasla, a sada će na njoj, na uređenom igralištu uživati i djeca i roditelji. Osim ovog igrališta, Grad Šibenik je paralelno nabavio opremu za dječje igralište u Grebaštici te igralište za djecu s posebnim potrebama na Šubićevcu.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Radovi na izgradnji i uređenju dječjeg igrališta na Mažuricama iznose oko 550 tisuća kuna, a obuhvaćaju građevinske radove na parceli, nabavu igrala, postavljanje zaštitne ograde, kao i postavljanje antistres podloge ispod svake sprave za igranje.

„Budući da smo svjedoci kako su sprave na dječjim igralištima u gradu podložne oštećenjima, a nemamo sreće s održavanjem, za potrebe ovih igrališta nabavili smo što kvalitetnija igrala.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Navedena tri dječja igrališta opremila je tvrtka Viking d.o.o. s kojom je Grad Šibenik u tu svrhu potpisao ugovor u vrijednosti od 969.002,50 kn.

23. travanj 2024 22:00