StoryEditorOCM
ŠibenikStručno vijeće Veleučilišta odlučilo

Dekan će biti rođeni Splićanin Ljubo Runjić ili sadašnji umirovljenik Branko Peran

Piše Šibenski.hr
22. listopada 2019. - 21:00

Stručno vijeće Veleučilišta u Šibeniku (VUŠ) sastalo se danas i od četiri kandidata koji su se prijavili na natječaj za dekana predložilo dvojicu: Ljubu Runjića i Branka Perana. Svoj prijedlog tako će uputiti Upravnom vijeću VUŠ-a koje bi se trebalo sasti za tjedan dana i donijeti konačnu odluku o tomu tko će, Runjić ili Peran, sljedeće četiri godine voditi ovu visokoškolsku ustanovu u Šibeniku.

Iz utrke za dekana šibenskog VUŠ-a tako je ispala bivša prodekanica za nastavu, a sadašnja v. d. dekanica Tanja Radić Lakoš, a članovi Stručnog vijeća, koje čine svi zaposlenici u nastavnim zvanjima kao i predstavnici studenata te ostalih zaposnika VUŠ-a koji nisu nastavnici, nisu baš bili skloni ni Zdenku Balažu s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu koji jedini od svih kandidata nikada nije predavao na VUŠ-u.

Članovi Stručnog vijeća, a svaki je član trebao izabrati dva prijedloga, bili su složni u jednom. Svi su kao prvog kandidata izabrali Ljubu Runjića koji je dobio svih 35 glasova prisutnih od ukupno 37 članova vijeća. Drugi po broju osvojenih glasova je Branko Peran za kojeg je glasovalo 17 članova Stručnog vijeća, dok  je Tanja Radić Lakoš dobila jedan glas manje te joj je Peran tako za dlaku umakao i ušao u uži krug.

Za Balaža su glasovalo svega dva člana Stručnog vijeća.

Iako posljednju riječ u ovoj proceduri ima Upravno vijeće, a njegovu odluku mora potvriditi i resorna ministrica, čini se da je bitka za prvog čovjeka VUŠ-a poprilično izvjesna. Ako je suditi po broju osvojenih glasova u prvom krugu, Ljubo Runjić , koji je usput rečeno i član Upravog vijeća, novi je dekan šibenskog Veleučilišta. 

 

 

25. travanj 2024 06:10