StoryEditorOCM
ŠibenikVUŠ organizirao

Međunarodnu konferenciju „Izazovi današnjice“

Piše PROMO
17. listopada 2019. - 11:46
VUŠ

Međunarodna konferencija „Izazovi današnjice“ održala se od 10. do 12. listopada 2019. godine na Veleučilištu u Šibeniku. Cilj konferencije bio je okupiti eksperte koji se kroz svoj profesionalni i znanstveni interes bave pitanjima digitalne transformacije društva i poslovanja kako bi zajedničkim radom tijekom konferencije došli do odgovora na ovaj izazov današnjice.

Na konferenciji je sudjelovalo više od 100 sudionika iz 50 različitih institucija, prezentirana su 4 rada pozvanih predavača te 52 autorska rada sudionika konferencije.

Zaključci doneseni na konferenciji su:

Strateško upravljanje i digitalizacija gradova uvelike doprinosi uštedama u proračunu i brzini obavljanja procesa;

Doba digitalizacije predstavlja izazov za društvo zbog dostupnosti informacija koje nisu nužno istinite, transparentne i moralne;

Podaci dobiveni iz pametnih telefona pružaju prilike boljeg razumijevanja turističkog kretanja, daju točnije podatke o broju turista i njihovom zadržavanju u destinaciji bez potrebe anketiranja ili intervjuiranja turista;

Digitalne platforme stvaraju izazov za ponudu turističkog smještaja na tržište nekretnina. Digitalna revolucija se događa sada, nezaustavljiva je i brza te dovodi nove izazove i prilike za poslovanje i društvo, stoga je potrebno prilagoditi se i iskoristiti mogućnosti koje nudi.

24. travanj 2024 22:55