StoryEditorOCM
ŠibenikŠibenik

Ministar Pavić kao Dida Mraz: Potpisan ugovor o početku gradnje studentskog doma na Palacinu vrijedan 85 milijuna kuna

15. listopada 2019. - 17:24

Iako je do blagdana još daleko, i narod se još kupa, Dida Mraz se već spustio u Šibenik. Ovoga utorka u liku Marka Pavića, ministra regionalnog razvoja i fondova EU-a, koji je u svojoj borši na tvrđavu Barone i Šibensko-kninsku županiju donio darova vrijednih ravno - sto milijuna kuna!

Najvrijedniji dio toga odnosi se na projekt izgradnje Studentskog doma na Palacinu, teškog ukupno 85,4 milijuna kuna, od čega je gotovo 80 milijuna kuna (su)financirala EU iz Europskog fonda za regionlni razvoj.

U utorak je na tvrđavi koja simbolizira novi uzlet Šibenika svečano potpisan i ugovor o izvođenju građevinsko–obrtničkih radova između Veleučilišta u Šibeniku i zajednice ponuditelja – tvrtki Lavčević d.d. i Lavčević-inžinjering d.o.o iz Splita. Samo ti su radovi teški (s PDV-om) 68,6 milijuna kuna.

 

 

Pored potpisnika - dekanice Tanje Radić Lakoš, direktora Lavčevića Mate Šakića i Ive Rake i ministra Pavića, svečanosti su bili nazočni i ministar uprave Ivan Malenica – također bivši dekan Veleučilišta – ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, župan Goran Pauk, dožupani Darija Puljić i Nikola Blažević, dogradonačelnik Šibenika Danijel Mileta, gradonačelnik Drniša Josip Begonja i Knina Marko Jelić, predsjednik Županijske skupštine i šef HDZ-a Nediljko Dujić... ukratko, cijela županijska "Premijer liga", pojačana s Nellom Slavicom, direktoricom NP Krka, koja je tamo i došla iz Studentskog centra, i jedna je – uz Franu Urema i Petra Mišuru – i najzaslužnijih za razvoj projekta Studenstskog doma.

Koji će se, prema idejnom projektu arhitekta Zorana Popovića, u tri diletacije, na ukupnoj površini 7864 kvadratnih metara, izgraditi na lokaciji napuštene vojarne, s ukupno 332 kreveta, raspoređenih u 158 dvokrevetnih i 16 jednokrevetnih soba. U domu kojim će upravljati Studentski centar predviđen je i restoran sa 100 sjedećih mjesta, te sadržaji poput novih učionica, knjižnice i prostorija za slobodno vrijeme. Radovi bi se trebali izvršiti u 18 mjeseci od dana uvođenja u posao, tako da se useljenje studenata očekuje u akademskoj godini 2021./'22.

25. travanj 2024 17:44