StoryEditorOCM
ŠibenikIvo Glavaš

Šibenski gradski vijećnik napustio Most zbog podrške Miroslavu Škori

7. listopada 2019. - 14:06

-Napuštam Most i od sada ću biti nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Šibenika- priopćio je na konferenciji za novinare Ivo Glavaš koji je na listi Mosta ušao u šibensko GV.

Razlog razlaza je Mostova podrška Miroslavu Škori za predsjedničku kandidaturu, a Glavašu je to, kao predstavniku jedne građanske opcije, apsolutno neprihvatljivo.

-Most se ideološki odredio na način da se transformirao u stranku krajnje desnice, a ja tim putem ne želim ići. Umjesto da su istaknuli svog kandidata, oni su se,-kazao je Glavaš, udružili s drugim desnim opcijama i na taj način je očiglendo formiran desni blok.

Glavaš smatra da HDZ na ovim predsjendičkim izborima ima zapravo dva kandidata, jednog službenog, Kolindu Grabar Kitarović, i jednog zamjenskog, Miroslava Škoru, jer pod svaku cijenu žele opet imati svog čovjeka na Pantovčaku. A iza svega krije se puno opasniji plan, kaže, a to je pobjeda na parlamentarnim izborima. Vidjelo se, dodaje šibenski gradski vijećnik, na izborima za Europski parlament da je HDZ-u derastično pala potpora na svega 20-ak posto, što znači da neće moći sami formirati vladu, i tu sad stupa na scenu Škoro koji bi im trebao donijeti određeni broj zastupnika krajnje desnice. Stvara se iluzija da je glas za Škoru glas protiv HDZ-a, a u stvarnosti je glas za njega, glas za spas HDZ-a- tvrdi Glavaš.

Smatra da su Most i mnogi drugi lakomisleno i naivno uletjeli u priču sa Škorom misleći da se tako bore protiv HDZ-.a, ali su se prevarili. Škoro je sto puta veći HDZ-ovac i od Kolinde i Plenkovića zajedno, smatra bivši Mostov gradski vijećnik u šibenskom GV-u, kojega, kako ističe, ne zanima ideologija ali ga itekako zanima zloupotreba ideologije.

Škoro je bogataš koji se deklarira kao desničar kako bi namamio birače desnog spektra da glasaju za njega, a realno, veli Glavaš, on nije ni desno ni lijevo. Cilj mu je samo omogućiti HDZ-u formiranje vlade nakon parlamentarnih izbora.

Svoju poziciju gradskog vijećnika Glavaš koristi da upozori ljude na "nadolazeću opasnost". Uvjeren je da velika većina građana ne želi da HDZ opet zavlada zemljom, što su pokazali europski izbori na kojima su dobili 20 -ak posto glasova. Onih preostalih 80 posto birača, procjenjuje vijećnik, očigledno traži izlaz i gleda kako maknuti HDZ s vlasti. Miroslav Škoro nije taj izlaz, već sasvim suprotno.

19. travanj 2024 18:33