StoryEditorOCM
ŠibenikŠibenik

Radovi u Zvonimirovoj ulici samo su povećali probleme stanara gradske jezgre s parkingom; A i smeće je postalo novi dekor za prolaznike i turiste

Piše Joško Čelar
5. listopada 2019. - 11:33

Stalni problem sa sakupljanjem otpada u središtu grada koji nije riješen na zadovoljavajući način, dobrim dijelom zahvaljujući i ponašanju samih građana, pokazao se još većim otkako su počeli radovi na odvodnji u Ulici kralja Zvonimira.

Naime, zamisao Zelenoga grada, koji gospodari odvozom otpada, da se u zatvorenom prostoru bivše Šarine pekare otvori deponij sa spremnicima za odlaganje smeće iz čak 19 ulica, pokazala se neodrživom.

Koliko god se službe Zelenoga grada trudile prazniti taj prostor, stvarale su se „zalihe“ otpada koje su ostajale i po nekoliko dana i odakle se širio neugodan zadah.

Na posljetku, kad su radovi u Zvonimirovoj započeli, Zeleni grad je odlučio isprazniti i zatvoriti taj prostor, a devet spremnika premjestiti nigdje drugdje negoli u donji dio Staroga pazara nasuprot zgrade uprave kazalište, nekoliko metara od prolaza za teatar. I sada je to novi „dekor“ za prolaznike i turiste.

 

 

Osim toga, zbog navedenih radova zatvoren je i ulaz u prostor Gradskoga parkinga među Šarinim derutnim zgradama, pa on, na tom mjestu službeno više i ne postoji. Skinute su i oznake parkinga. Ali, vozači su se brzo snašli. Oni sada ulaze u jednosmjernu Težačku ulicu suprotnim smjerom, pa se okrenu i vožnjom unatrag spuštaju u sada već bivše parkiralište, kroz prolaz koji je ranije služio kao izlaz za vozila.

U svemu tome, nije vidljivo da na tome mjestu ima ikakvoga nadzora ili novih oznaka za regulaciju prometa.

Građanima nije lako. Moraju ophoditi gradom s vrećama za smeća do nove lokacije kontejnera, a ostali su i bez kakvog-takvog parkirališta. I to sve do kraja 2019. godine. Ako im se i tada posreći neko novo, bolje rješenje.

20. travanj 2024 16:11