StoryEditorOCM
ŠibenikKonačno

U srijedu će biti potpisan ugovor za izvođenje radova; Doznajte kako će izgledati novi šibenski studentski dom na Palacinu

Piše šibenski.hr
5. listopada 2019. - 11:26

U srijedu će biti potpisan ugovor o izvođenju građevinsko obrtničkih radova na Studentskom domu Palacin, između nositelja projekta Veleučilišta u Šibeniku i zajednice ponuditelja Lavčević d.d. i Lavčević-inženjering d.o.o. iz Splita ukupne vrijednosti oko 68.5 milijuna kuna, izvijestila je Darija Šare iz Studentskog centra u Šibeniku.

Kako se doznaje od istog izvora, nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave građevinskih i obrtničkih radova, još 18. rujna donijeta je odluka o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja. Obzirom da nije bilo izjavljenih žalbi, a u petak je istekao rok mirovanja, ostvarili su se uvjeti za potpisivanje Ugovora s odabranim ponuditeljem.

Kako je Ugovorom planirano, ugovoreni radovi trebaju se izvršiti u roku od 18 kalendarskih mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao, stoga se useljenje studenata očekuje u akademskoj godini 2021./2022.

Studentski dom Palacin najveći je infrastrukturni projekt u visokom obrazovanju na području Šibensko-kninske županije, a prema idejnom projektu Zorana Popovića na lokaciji napuštene vojarne u tri dilatacije ukupne površine gotovo osam tisuća kvadrata izgradit će se studentski dom kapaciteta 332 kreveta raspoređenih u 158 dvokrevetnih i 16 jednokrevetnih soba.

- Projektom se želi osigurati studentski standard za nedomicilne studente kroz organizirani smještaj s naglaskom na studente u nepovoljnom položaju, što je jedan od preduvjeta ostvarivanja jednakih prava na obrazovanje svim studentima, bez obzira na njihov socijalni i zdravstveni status- istaknula je Šare.

Po završetku projekta, Veleučilište u Šibeniku vlasništvo nad domom prenijet će na Studentski centar Šibenik, koji će njime i upravljati.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 85,3 milijuna kuna, a iznos od 79,6 milijuna kuna je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz operativni program Konkurentnost i kohezija.

19. travanj 2024 07:38