StoryEditorOCM
ŠibenikAglomeracija Šibenik:

Na glavnoj gradskoj prometnici, Ulici kralja Zvonimira, od jutros "caruje" teška mehanizacija

Piše Katarina Rudan
30. rujna 2019. - 16:27

Kako je i najavljeno i sve na vrijeme pripremljeno, jutros nešto iza devet sati na dionici od Miminca do Zadarske ulice, počeli su radovi na obnovi i izgradnji kanalizacijske i vodovodne mreže. Nositelj investicije ovog velikog projekta vrijednog 397 milijuna kuna od čega je 272 milijuna bespovratnog europskog novca, a razliku financiraju Ministarstvo zaštite okoliša, Hrvatske vode, Vodovod Šibenik i Grad Šibenik, je šibenski Vodovod i odvodnja d.o.o..

Od danas je za sav promet zatvorena i dionica od Miminca do Zadarske ulice. Kod Vatrogasnog doma uspostavljen je privremeni kružni tok pa oni koji autom dolaze iz pravca Crnice, Njivica i Stare ceste mogu se okrenuti i vratiti nazad. Niže od kružnog toka zabranjen je promet svima, osim vozilima gradilišta, hitnih službi, stanara i korisnika vrtića.


Privremena regulacija prometa postavljena je već na Jadranskoj magistrali. Vozila koja se kreću jadranskom magistralom prema centru grada već kod čvora Njivice preusmjeravaju se na istočni ulaz u grad. Sav promet koji ide iz centra grada prema Njivicama, Meterizama i Vodicama preusmjerava se prema Šubićevcu preko Ulice Stjepana Radića prema kružnom toku na Meterizama.

Sav promet koji ide preko Njivica i dolazi na Ulicu Kralja Zvonimira može doći do Vatrogasnog doma, a onda se preusmjerava kroz Crnicu preko Ulice Stipe Ninića, odnosno na privremeni kružni tok, koji će se nalaziti ispred Vatrogasnog doma. Niže prema gradu od Vatrogasnog doma je moguć pristup samo stanarima, opskrbi, korisnicima DV Građa te potrebama gradilišta.

- Pristup automobilima prema centru bit će moguć i ulicom Miminac i Zadarskom ulicom. Kako se radi o iznimno uskim ulicama bez nogostupa, a kroz koje se u vremenu izvođenja radova očekuje povećan broj pješaka, osobito djece, pozivamo građane da iste koriste samo u krajnjoj nuždi, poručili su iz Vodovoda i odvodnje.

Inače, u samom gradskom središtu, paralelno s projektom Aglomeracija, bit će realiziran niz drugih zahvata i aktivnosti. Postavit će se i nove električne i plinske instalacije, nogostup, javna rasvjeta, autobusno stajalište i podzemni kontejneri. Istovremeno rješavanje različitih infrastrukturnih projekata je jamstvo da, po završetku projekta Aglomeracija, u glavnoj šibenskoj ulici godinama neće biti potrebe za novim radovima i kopanjima.

 


 

26. travanj 2024 17:04