StoryEditorOCM
ŠibenikRaslina

Potpisan ugovor između grada Šibenika i građevinske tvrtke Stina: Kreće druga faza uređenja plaže "teška" 596 tisuća kuna

11. rujna 2019. - 16:01

Šibenski gradonačelnik Željko Burić potpisao je jučer ugovor o početku radova na drugoj fazi uređenja plaže u Raslini s Anđelom Klarom Radovčić, direktoricom tvrtke Stina Šibenik d.o.o., izabranim izvođačem radova.

- Vodeći računa o ravnomjernom razvoju grada, nakon uređenja plaže Banj u centru grada i kompletnom komunalnom opremanju plaže u Brodarici, pristupili smo temeljitom uređenju plaže u Raslini. Početak radova na daljnjem uređenju ove plaže ujedno je i svojevrsni početak priprema za iduću turističku sezonu. Smatramo kako Raslina kao sastavni dio grada Šibenika ima izvrstan turistički potencijal s prirodnim ljepotama poput Prokljanskog jezera, a vjerujemo kako će dovršetak ovog kapitalnog ulaganja pridonijeti daljnjem razvoju mjesta-istaknuo je Burić.

 

 

Vrijednost ugovora s PDV-om, inače, iznosi oko 596 tisuća kuna, a za potrebe druge faze projekta grad Šibenik uspješno je ostvario 267 tisuća kuna prijavom na natječaj iz Programa razvoja javne turističke infrastrukture Ministarstva turizma.

- Plaža i šetnica sv. Mihovila prostire se na površini od 3300 četvornih metara i ukupne je duljine 530 metara. Projekt je podijeljen u faze budući da je procijenjena vrijednost čitavog projekta oko tri milijuna kuna, dok je prva faza odrađena prije dvije godine sredstvima iz proračuna grada Šibenika. Prema regionalnom programu uređenja i upravljanja plažama, plaža u Raslini vodi se kao mjesna plaža, a projektom je zamišljena kao tematska plaža pogodna za obitelji s djecom-pridodao je Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika.

 

 

Radovi na drugoj fazi uređenja plaže u Raslini obuhvatit će, po riječima Željka Radovčića, predstavnika izvođača radova, uređenje 190 metara šetnice sa podzidovima, oblaganje zidova kamenom, postavljanje osnovne vodovodne instalacije i pripremu za postavljanje stupova javne rasvjete, a za očekivati je da će radovi biti dovršeni u ugovorenom roku, odnosno najkasnije do kraja ove godine. Zadovoljstvo početkom radova izrazio je i Marko Lokas, predsjednik Mjesnog odbora Raslina.

26. travanj 2024 00:41