StoryEditorOCM
ŠibenikU povodu Dana grada

Sutra odluka o ovogodišnjim laueratima: Evo tko dobija nagrade i priznanja za najzaslužnije Šibenčane

11. rujna 2019. - 10:24

Sutra, u četvrtak 12. rujna, Gradsko vijeće Šibenika na svojoj predslavljeničkoj sjednici (Dan grada je 29. rujna, na blagdan šibenskog zaštitnika sv. Mihovila) donijet će odluku o ovogodišnjim dobitnicima nagrada i priznanja grada.

Odbor za dodjelu nagrada i priznanja, na čelu s predsjednikom Vijeća Draganom Zlatovićem, predlaže Antu Barbaču za nagradu za životno djelo zbog dugogodišnjeg iznimna doprinosa razvoju i promicanju klapskog pjevanja i očuvanja nematerijalne kulturne baštine Šibenika.

Nagrade grada Šibenika, po prijedlogu odbora, idu Šibenskoj biskupiji za realizaciju projekta "Civitas sacra - Sveti grad i valorizaciju kulturne baštine katedrale sv. Jakova i palače Galbiani"; šibenskom pjevačkom društvu "Kolo" koje obilježava 120. obljetnicu djelovanja, za iznimna postignuća u afirmaciji i očuvanju hrvatske zborske glazbe, te Jedriličarskom klubu "Val" Šibenik za dugogodišnja iznimna postignuća u sportu i napose za organiziranje Svjetskog prvenstva u jedrenju po ORC-u.

Uručenje 29. rujna

Za plaketu grada predloženi su Ivana Guberina za dugogodišnji pedagoški rad i promicanje stvaralaštva za djecu, udruga turističkih vodiča "Mihovil" Šibenik za postignuća u promicanju kulturno-povijesnog turizma i Šibenika kao posebne turističke destinacije te klapa "Jadrija", koja obilježava 45. godišnjicu djelovanja, za postignuća u klapskom pjevanju i promicanje šibenske glazbene tradicije.

Konačno, grb grada Šibenika ove godine, kako je predloženo, dolazi u ruke dr. sc. Marijani Borić za njezina sveobuhvatna postignuća u istraživanju i afirmaciji šibenske znanstvene baštine i popularizaciji prirodoznanstvenog doprinosa grada Šibenika u zemlji i inozemstvu.

Nagrade će šibenskim laureatima biti uručene u povodu Dana grada 29. rujna.

19. travanj 2024 19:12