StoryEditorOCM
ŠibenikŠibenski zdravstveni radnici čekaju hodogram sindikalne akcije Pet do 12

Prosvjedovat će kada dođu na red

5. rujna 2019. - 12:52

U šibenskoj Općoj bolnici u srijedu nije bilo okupljanja i prosvjeda nezadovoljnih zdravstvenih djelatnika i zaposlenih u zdravstvu zbog nepotpisanog kolektivnog ugovora, stanja u zdravstvu i nepostignutog dogovora oko povećanja plaća. Pod nazivom "Pet do 12", petnaestminutni prosvjed upozorenja održao se u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, a održat će se i u Šibeniku kada – dođe na red. Doznaje se to od šibenske sindikalne povjerenice Hrvatskog stručnog sindikata medicinskih sestra i medicinskih tehničara Silvane Deković.

– Mi ćemo se sigurno uključiti u tu sindikalnu akciju, taj prosvjed, ali za sada još nije poznat hodogram akcija po gradovima. Čim naše predsjedništvo donese odluku, i ja ću medije obavijestiti o tomu – kazala je u kratkom telefonskom razgovoru Silvana Deković.
Sindikalni ogranak kojem je Deković povjerenica, osim medicinskih sestara i tehničara zaposlenih u Općoj bolnici Šibenik, okuplja još i one zaposlene u domovima zdravlja u Šibeniku i Drnišu, kao i u Zavodu za javno zdravstvo. Podsjetila je i na to da će u petak sindikalna središnjica u Zagrebu, nakon što se čuje ponuda Vlade za povećanje plaće zaposlenih u zdravstvu, odlučiti hoće li biti i štrajka za koji će, ako do njega dođe, biti spremni i šibenski medicinari.

16. travanj 2024 10:23