StoryEditorOCM
ŠibenikU šibenskoj gradskoj upravi

Potpisan ugovor o korištenju objekta za uljaru na otoku Kapriju

Piše šibenski.hr
2. rujna 2019. - 17:09

Gradonačelnik Željko Burić i predsjednik Udruge maslinara i magunjara Kristijan Radovčić potpisali su u ponedjeljak Ugovor o korištenju zgrade za potrebe projekta uljare i zavičajnog muzeja za maslinarstvo i ribarstvo na otoku Kapriju.

- Grad Šibenik prostor je dao na korištenje Udruzi maslinara bez naknade na rok od tri godine. Smatramo kako je posrijedi jedan od važnijih projekata za daljnju revitalizaciju i opstojnost otoka Kaprija i njegovih stanovnika.  Još jednom koristim priliku da zahvalim predstavnicima Udruge i Mjesnog odbora Kaprije što su upornošću i zalaganjem za potrebe projekta osigurali sufinanciranje Ministarstva poljoprivrede u iznosu od 500 tisuća kuna, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Nakon što je prostor uređen, u idućih nekoliko dana očekuje se dolazak i montaža postrojenja za preradu kako bi uljara bila spremna za ovogodišnju sezonu berbe i prerade maslina.

Postrojenje u kaprijskoj uljari koristit će tamošnji maslinari okupljeni u Udrugu.

- Udruga trenutno broji 30-ak članova te ovim putem pozivam sve Kaprijance koji se bave maslinarstvom na otoku da nam se pridruže kako bi nesmetano mogli koristiti postrojenje. Uljara je naš dugogodišnji san koji se sada konačno i ostvaruje, a vjerujemo kako će stavljanjem u funkciju potaknuti i mlađe generacije na otoku da se bave maslinarstvom., kazao je Kristijan Radovičić.

Podsjetimo, krajem prošle godine Grad Šibenik i Ministarstvo poljoprivrede sklopili su Sporazum o financiranju programa obnove uljare i zavičajnog muzeja na otoku Kapriju. Temeljem potpisanog Sporazuma, Ministarstvo poljoprivrede iznosom od 500.000 kuna financira uređenje prostora i obnovu uljare, opremanje postrojenja za preradu masline te uređenje zavičajnog muzeja na otoku Kapriju koji se nalazi u sklopu iste zgrade.

 

 

 

17. travanj 2024 01:45