StoryEditorOCM
ŠibenikDanas počela nova pedagoška godina

U gradske, privatne i vjerske vrtiće krenulo 1627 šibenske djece

Piše šibeski.hr
2. rujna 2019. - 13:19

Za čak 1627 šibenske djece upisane u dječje vrtiće kojima je osnivač Grad Šibenik te dječje vrtiće drugih osnivača, danas je započela nova pedagoška godina.

- Grad Šibenik posebnu pažnju posvećuje najmlađima, njihovom sigurnom odrastanju i stvaranju kvalitetnih temelja za budućnost. Zahvaljujući ostvarenim bespovratnim sredstvima fondova i nadležnih ministarstava, ali i značajnim ulaganjima od strane Grada, u protekloj je godini u predškolskom odgoju realiziran i niz infrastrukturnih projekata. Puno se obnavljalo, uređivalo i gradilo, a ljetne mjesece uoči nove pedagoške godine iskoristili smo za dovršavanje dijela radova i finalno uređenje više predškolskih objekata“, izjavio je gradonačelnik Željko Burić.

Ulaganje u izgradnju i obnovu postojećih vrtića jedan je od prioriteta Grada Šibenika koji je s početkom ove pedagoške godine osigurao uređenje ulaza i okoliša dječjeg vrtića „Kućica“ na Baldekinu. Cjelokupan projekt financiralo je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku sa 190 tisuća kuna. Isto je resorno Ministarstvo osiguralo 194 tisuće kuna za financiranje izrade glavnog i izvedbenog projekta za novi dječji vrtić Ljubica u Crnici čija je izgradnja u planu i koji je fazi ishodovanja građevinske dozvole.

Nedavno je završena i energetska obnova DV "Građa", u kojem je postavljena toplinska izolacija zidova i krova, hidroizolacija ravnog krova, dok su postojeću rasvjetu zamijenila energetski učinkovitija LED svjetla. Energetski je u potpunosti obnovljen i DV „Šibenski tići“ koji je krajem kolovoza zasjao u novom ruhu. Fasada objekta je tako u potpunosti završena te su stari i dotrajali prozori zamijenjeni novima od PVC materijala. Okoliš vrtića "Veslo" u Zatonu je također uređen, dok su radovi na energetskoj obnovi centralnog dječjeg vrtića Vidici još u tijeku. Dosad su u potpunosti sanirani kosi krovovi i podovi u objektu, zamijenjen je značajan dio vanjske stolarije i fasadnih zidova.

U pedagoškoj godini 2019.-2020. Grad Šibenik je podignuo visinu iznosa sufinanciranja 689 djece upisane u privatne vrtiće sa dosadašnjih 700 na 900 kn mjesečno po djetetu.

- Sretan sam što danas, zahvaljujući jasnom usmjerenju i kontinuiranim aktivnostima, šibenskim mališanima omogućavamo ugodan boravak u modernim vrtićima, prilagođenim svim pedagoškim standardima. Djeci, njihovim roditeljima te vrijednim odgajateljicama i odgajateljima šibenskih vrtića želim uspješan početak rada u novoj pedagoškoj godini, a mi nastavljamo s realizacijom započetih projekata, zaključio je gradonačelnik Burić.

 

18. travanj 2024 21:46