Danas počela nova pedagoška godina U gradske, privatne i vjerske vrtiće krenulo 1627 šibenske djece

Danas počela nova pedagoška godina

Za čak 1627 šibenske djece upisane u dječje vrtiće kojima je osnivač Grad Šibenik te dječje vrtiće drugih osnivača, danas je započela nova pedagoška godina.

- Grad Šibenik posebnu pažnju posvećuje najmlađima, njihovom sigurnom odrastanju i stvaranju kvalitetnih temelja za budućnost. Zahvaljujući ostvarenim bespovratnim sredstvima fondova i nadležnih ministarstava, ali i značajnim ulaganjima od strane Grada, u protekloj je godini u predškolskom odgoju realiziran i niz infrastrukturnih projekata. Puno se obnavljalo, uređivalo i gradilo, a ljetne mjesece uoči nove pedagoške godine iskoristili smo za dovršavanje dijela radova i finalno uređenje više predškolskih objekata“, izjavio je gradonačelnik Željko Burić.

Ulaganje u izgradnju i obnovu postojećih vrtića jedan je od prioriteta Grada Šibenika koji je s početkom ove pedagoške godine osigurao uređenje ulaza i okoliša dječjeg vrtića „Kućica“ na Baldekinu. Cjelokupan projekt financiralo je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku sa 190 tisuća kuna. Isto je resorno Ministarstvo osiguralo 194 tisuće kuna za financiranje izrade glavnog i izvedbenog projekta za novi dječji vrtić Ljubica u Crnici čija je izgradnja u planu i koji je fazi ishodovanja građevinske dozvole.

Nedavno je završena i energetska obnova DV "Građa", u kojem je postavljena toplinska izolacija zidova i krova, hidroizolacija ravnog krova, dok su postojeću rasvjetu zamijenila energetski učinkovitija LED svjetla. Energetski je u potpunosti obnovljen i DV „Šibenski tići“ koji je krajem kolovoza zasjao u novom ruhu. Fasada objekta je tako u potpunosti završena te su stari i dotrajali prozori zamijenjeni novima od PVC materijala. Okoliš vrtića "Veslo" u Zatonu je također uređen, dok su radovi na energetskoj obnovi centralnog dječjeg vrtića Vidici još u tijeku. Dosad su u potpunosti sanirani kosi krovovi i podovi u objektu, zamijenjen je značajan dio vanjske stolarije i fasadnih zidova.

U pedagoškoj godini 2019.-2020. Grad Šibenik je podignuo visinu iznosa sufinanciranja 689 djece upisane u privatne vrtiće sa dosadašnjih 700 na 900 kn mjesečno po djetetu.

- Sretan sam što danas, zahvaljujući jasnom usmjerenju i kontinuiranim aktivnostima, šibenskim mališanima omogućavamo ugodan boravak u modernim vrtićima, prilagođenim svim pedagoškim standardima. Djeci, njihovim roditeljima te vrijednim odgajateljicama i odgajateljima šibenskih vrtića želim uspješan početak rada u novoj pedagoškoj godini, a mi nastavljamo s realizacijom započetih projekata, zaključio je gradonačelnik Burić.

 

Naslovnica Šibenik

Najčitanije

NE MOŽE GA PREŽALITI Otac mladića preminulog nakon rutinske operacije traži odgovore: Ministre Kujundžiću, štitite li odgovorne za smrt mojeg sina? Liječnici su urlikali na sestre jer ga nisu obilazile dok je bio na samrti

Otac mladića preminulog nakon rutinske operacije traži odgovore: Ministre Kujundžiću, štitite li odgovorne za smrt mojeg sina? Liječnici su urlikali na sestre jer ga nisu obilazile dok je bio na samrti
Do kraja svoga života tražit ću od odgovornih odgovore na pitanja i razloge zbog kojih je 5. rujna ove godine, n...
Otac mladića preminulog nakon rutinske operacije traži odgovore: Ministre Kujundžiću, štitite li odgovorne za smrt mojeg sina? Liječnici su urlikali na sestre jer ga nisu obilazile dok je bio na samrti