StoryEditorOCM
ŠibenikU šibenskom Crvenom križu i osnovnim školama

Od četvrtka počinje podjela paketa školskih potrepština za osnovce iz socijalno ugroženih obitelji

Piše šibenski.hr
28. kolovoza 2019. - 16:35

Podjela paketa školskih potrepština za djecu iz socijalno ugroženih obitelji koja pohađaju osnovne škole čiji je osnivač Grad Šibenik započinje od četvrtka, 29. kolovoza 2019. godine. Paketi se mogu preuzeti ili u matičnoj školi djeteta što se može provjeriti na web stranicama pojedine škole ili u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa u Šibeniku.

Podsjetimo, riječ je o projektu „FEAD – Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i osnovne materijalne pomoći – faza II“ čiji je nositelj Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik, a sufinanciran je sredstvima Europske unije.

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić i ravnateljica šibenskog Crvenog križa Tonka Mikulandra iskazali su zadovoljstvo što će ovaj školski materijal djeci, odnosno roditeljima slabijeg imovinskog stanja olakšati pripremu za novu školsku godinu.

Paketi će biti podijeljeni djeci, koja pohađaju osnovne škole čiji je osnivač Grad Šibenik i Šibensko-kninska županija, a ispunjavaju sljedeće kriterije: dijete pripada obitelji koja prima pomoć Centra za socijalnu skrb - zajamčena minimalna naknada; dijete pripada obitelji čija mjesečna primanja  po članu zajedničkog kućanstva ne prelaze 2.328 kuna neto, odnosno primatelji su dječjeg doplatka. Kao prilog navedenim kriterijima potrebno je prilikom preuzimanja paketa sa sobom donijeti: potvrdu Centra za socijalnu skrb kojom se potvrđuje da je osoba/obitelj u evidenciji Centra kao korisnik prava na zajamčenu minimalnu naknadu te potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o isplaćenom doplatku za djecu.

S obzirom na to da su roditelji već ranije za potrebe projekta Grada Šibenika osiguravanja školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za novu školsku godinu dostavljali dokaze po drugom kriteriju, svi oni će samo trebati po preuzimanju školskog paketa ispuniti izjavu, odnosno suglasnost o sudjelovanju u projektu Crvenog križa Šibenik.

Na području Grada Šibenika, paketi će biti podijeljeni za oko 600-tinjak djece koja pohađaju osnovne škole Brodarica, Faust Vrančić, Juraj Dalmatinac, Juraj Šižgorić, Meterize, Petra Krešimira IV, Tin Ujević, Vidici i Vrpolje.
Školski paket uključuje ergonomski školski ruksak, školsku pernicu sa svim priborom, bilježnicu A4 te bilježnicu A5, a vrijednost kompleta iznosi oko 500 kuna.

19. travanj 2024 22:22