StoryEditorOCM
ŠibenikŠibenik

Podjela školskih potrepština za učenike osnovnih škola iz socijalno ugroženih obitelji; Doznajte koja djeca imaju pravo na školski paket vrijedan 500 kuna

Piše šibenski.hr
14. kolovoza 2019. - 14:50

Grad Šibenik u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Šibenik provodi projekt podjele paketa školskih potrepština djeci iz socijalno ugroženih obitelji koja pohađaju osnovne škole čiji je osnivač Grad Šibenik. Riječ je o projektu „FEAD – Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i osnovne materijalne pomoći – faza II“ čiji je nositelj Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik, a sufinanciran je sredstvima Europske unije.

Preuzimanje, odnosno podjela, paketa vršit će se po školama uoči početka nastavne godine 2019./2020. za sve one koji ispunjavaju sljedeće kriterije: dijete pripada obitelji koja prima pomoć Centra za socijalnu skrb - zajamčena minimalna naknada; dijete pripada obitelji čija mjesečna primanja po članu zajedničkog kućanstva ne prelaze 2.328,00 kn neto, odnosno primatelji su dječjeg doplatka.

Kao prilog navedenim kriterijima potrebno je dostaviti: potvrdu Centra za socijalnu skrb kojom se potvrđuje da je osoba/obitelj u evidenciji Centra kao korisnik prava na zajamčenu minimalnu naknadu te potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o isplaćenom doplatku za djecu.

S obzirom da su roditelji već ranije za potrebe projekta Grada Šibenika osiguravanja školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za novu školsku godinu dostavljali dokaze po drugom kriteriju, svi oni će samo trebati po preuzimanju školskog paketa ispuniti izjavu/suglasnost o sudjelovanju u projektu Crvenog križa Šibenik.

Školski paket uključuje ergonomski školski ruksak, školsku pernicu sa svim priborom, bilježnicu A4 te bilježnicu A5, a vrijednost kompleta iznosi oko 500 kuna.

Točne informacije o vremenu preuzimanja, odnosno podjeli paketa bit će objavljene na web stranicama osnovnih škola.

24. travanj 2024 07:20