StoryEditorOCM
ŠibenikObjavljeni uvjeti upisa kandidata

Doznajte sve o tome kako se upisati na atraktivne specijalističke diplomske stručne studije Veleučilišta u Šibeniku za akademsku godinu 2019./2020.

Piše šibenski.hr
1. srpnja 2019. - 17:26

Danas, 1. srpnja 2019. objavljeni uvjeti upisa kandidata na specijalističke diplomske stručne studije Veleučilišta u Šibeniku za akademsku godinu 2019./2020.

Za upis na studij mogu kandidirati svi kandidati koji su prethodno završili preddiplomski studij i stekli najmanje 180 ECTS bodova. Cjelokupni postupak objedinjavanja podataka o ispunjavanju uvjeta za upis kandidata te izrade rang-lista bodovanih postignutih rezultata prethodnog školovanja provodi Središnji prijavni ured stoga pozivamo kandidate da se pravodobno informiraju o obvezama i rokovima.

Prijave za upis na studij vrše se putem mrežnog mjesta www.studiji.hr i traju do 13. rujna 2019. za neistovrsne studije te do 12:50 sati 30. rujna 2019. za istovrsne studije, dok je zadnji dan za slanje dokumentacije Središnjem prijavnom uredu 6. rujna 2019.

Konačne rang-liste objavit će se u ponedjeljak, 30. rujna 2019. iza 14:00 sati.

Uz iznimno popularan studij Menadžmenta na kojem je posljednjih godina upisna kvota od 60 redovitih i 20 izvanrednih studenata posve popunjena, od iduće akademske godine na Veleučilištu u Šibeniku počet će se izvoditi novi studijski program: Upravni studij za kojeg je osigurana upisna kvota od  20 redovitih i 20 izvanrednih studenata.

Specijalistički diplomski stručni studij Menadžment namijenjen je obrazovanju menadžera za više upravljačke funkcije u poslovnim sustavima. Prilikom izrade koncepcije studija vodilo se računa da studenti ravnomjerno stječu i opće i stručne kompetencije, odnosno s jedne strane znanja, vještine i stavove, a s druge strane interpersonalne, instrumentalne i sistemske kompetencije. Zbog značajnog udjela ekonomskih obrazovnih sadržaja ovako obrazovani polaznici studija mogu uspješno obavljati i sve poslove za koje su potrebna znanja i vještine poslovne ekonomije i ekonomske analize. Odlukom Stručnog vijeća Veleučilišta u Šibeniku, a uz konzultacije sa članovima Gospodarskog vijeća, predstavnicima obrazovnog i poslovnog sektora te alumnima osuvremenjen je studijski program i usklađen sa suvremenim potrebama tržišta rada s ciljem specijalizacije kompetencija za izvođenje složenijih menadžerskih poslova, a posebno u pravcu razvoja specifičnih kompetencija iz strategijskog menadžmenta, operacijskog menadžmenta i menadžmenta rizika te povećanja kompetencija upravljanja ljudskim faktorom, odnosima s javnošću i društvenoj odgovornosti.

Specijalistički diplomski stručni studij Upravni studij odražava opću ideju javne uprave kao interdisciplinarnog i multidisciplinarnog područja te uz standardni pristup donosi novine koje doprinose daljnjem razvoju studija prilagođenih potrebama javne uprave u Republici Hrvatskoj, uz korištenje istraživačkih potencijala ne samo hrvatske akademske zajednice, nego i uz uključivanje upravnih eksperta-praktičara, kako u samo osmišljavanje ovog studijskog programa tako i u odvijanje dijela nastave koji je pretežito praktične naravi.

Veleučilište u Šibeniku kontinuirano ulaže u studentski standard i povećanje kvalitete studijskih programa i uvjeta studiranja. U novoj akademskoj godini na 1500 m2 studentima će na raspolaganju biti dvije nove klasične predavaonice, dva nova računalna praktikuma te nova knjižnica sa čitaonicom i dnevnim boravkom za studente. Uz kontinuirano unaprjeđenje programa stručne prakse Veleučilište će u novoj akademskoj godini otvoriti Centar za razvoj karijera kojem je osnovna uloga jačanje poduzetničkih, digitalnih i komunikacijskih vještina studenata i alumnista te organiziranje različitih aktivnosti poput seminara, radionica i okruglih stolova s ciljem populariziranja struke te približavanja studenata VUŠ-a poslovnoj zajednici.

Uz postojeće programe studentske mobilnosti u zemlje EU, uključivanje studenata u stručno-istraživački rad te različite oblike podrške studentskim aktivnostima Veleučilište u Šibeniku prometnulo se u centralno mjesto edukacije i znanja kako u gradu Šibeniku tako u Šibensko-kninskoj županiji te pouzdan partner široj zajednici. Pozivamo zainteresirane kandidate da se informiraju o studijskim programima Veleučilišta i izaberu studirati u Šibeniku!

 

18. travanj 2024 23:28