Tonči Restović Šef šibenskog SDP-a optužio gradsku vlast za katastrofalno planiranje: Grad je sa svih strana okružen gradilištima, a u nekim kvartovima iznajmljivači ne mogu primati goste

Tonči Restović

Turistička sezona je počela, a mnogi koji se u ovom gradu bave iznajmljivanjem smještajnih kapaciteta i uslužnim djelatnostima onemogućeni su u obavljanju svoje djelatnosti jer je gradska vlast katastrofalno isplanirala brojne građevinske radovu u gradu i oko grada, pa se iz nekih dijelova grada ne može tako lako doći do centra- upozorio je s konferencije za novinare predsjednik šibenskog SDP-a Tonči Restović uoči sjednice šibenskog Gradskog vijeća.

-Šibenik je veliko gradilište i SDP ne bi imao ništa protiv toga, tvrdi Restović, štoviše, dosad smo se uvijek trudili pohvaliti invetsicije koje su bile na dobrobit ovog grada. Ali, nedopustivo je da se u isto vrijeme paralizira život u staroj gradskoj jezgri zbog radova na Poljani, na Šubićevcu, Njivicama, Ražinama, Brodarici... Na Šubićevcu se iznajmljivači turističkih kapaciteta mogu "pozdraviti" s gostima jer do njih praktično nije moguće ni doći zbog radova na "aglomeraciji". Nekidan je, napomenut će Restović, bila u prekidu i javna rasvjeta na Šubićevcu, pa je cijela četvrt bila u potpunom mraku. Kakvu to sliku ostavlja turistima ovaj grad- pita se čelnik SDP-a, odbijajući kao već viđeno prebacivanje odgovornosti s Grada na izvođače radova.

Prošle godine je Gradsko vijeće produžilo dozvolu građevinskim tvrtkama za izvođenje radova u sezoni, a to se čini prosječno svake dvije godine, tako da nitko više ne zna kada stupa zabrana građevinskih radova u gradu, kaže Restović. Nekada su se, inače, od 1.lipnja, po Odluci o komunalnom redu, morala zatvarati gradilišta na području grada. Sada sva još praše punom parom, pa i ako je zbog kišnog svibnja koji je za građevince bio katastrofalan, trebalo produžiti radove, red mora postojati i u ova tri mjeseca pune sezone, kada turistima nudimo neke dodatne sadržaje, morali bismo ih poštedjeti neugode, prašine, buke, nereda, prljavštine na ulicama...- poručio je.

S druge strane, kao jednu od šibenskih kriznih točaka Restović navodi (ne)funkcioniranje Zelenog grada, tvrtke zadužene za prikupljanje i odvoz komunalnog otpada.

-Kad se osnivao Zeleni grad, gradonačelnik nas je uvjeravao da će sada napokon sve funkcionirati besprijekorno, jer, kao dotad nije bilo dobro, a sada ništa ne funkcionira i to plaćamo duplo skuplje nego prije- konstatirao je Restović.

U odnosu na 2017. usluga odvoza smeća za Šibenčane je poskupjela 100 posto, a komunalni otpad se neadekvatno zbrinjava, po gradu su gomile smeća, što nije samo vizualnom i turističkom smislu problem, nego i u ekološkom- smatra SDP-ovac.

A Zeleni grad je prošlu godinu završio s neto dobiti od 1,6 milijuna kuna, pa se treba pitati, dodaje Restović, jesu li povećanja cijene ove komunalne usluge bila motivirana zapošljavanjem stranačkih poslušnika?!

Naslovnica Šibenik

Najčitanije

NE MOŽE GA PREŽALITI Otac mladića preminulog nakon rutinske operacije traži odgovore: Ministre Kujundžiću, štitite li odgovorne za smrt mojeg sina? Liječnici su urlikali na sestre jer ga nisu obilazile dok je bio na samrti

Otac mladića preminulog nakon rutinske operacije traži odgovore: Ministre Kujundžiću, štitite li odgovorne za smrt mojeg sina? Liječnici su urlikali na sestre jer ga nisu obilazile dok je bio na samrti
Do kraja svoga života tražit ću od odgovornih odgovore na pitanja i razloge zbog kojih je 5. rujna ove godine, n...
Otac mladića preminulog nakon rutinske operacije traži odgovore: Ministre Kujundžiću, štitite li odgovorne za smrt mojeg sina? Liječnici su urlikali na sestre jer ga nisu obilazile dok je bio na samrti