StoryEditorOCM
ŠibenikVRIJEME DANAS, subota 1. lipanj

Šesti mjesec stigao, ljeto ćemo još pričekati

1. lipnja 2019. - 10:41

Meteorolozi kažu da je iza nas najhladniji svibanj u zadnjih 70 godina, a na istom je tonu započeo i lipanj. Prvi dan šestog mjeseca i prvi dan vikenda osvanuo je promjenjiv i oblačan, s temperaturom od 14 stupnjeva koja bi se kako dan bude odmicao mogla popeti do 18, uz umjerenu buru i sjeverozapadnjak.
Promjenljivo vrijeme obilježiti će i nedjelju, osobito od sredine dana kada se u zaleđu uz umjeren razvoj dnevne naoblake očekuju lokalni pljuskovi. Uz slab vjetar zapadnih smjerova temperature zraka će biti u porastu i kretati će se od 15 do 21°C.
Stručnjaci s portala Šibenik meteo najavlju kako će promjenljivo vrijeme obilježiti i nedjelju, osobito od sredine dana kada se u zaleđu uz umjeren razvoj dnevne naoblake očekuju lokalni pljuskovi. Uz slab vjetar zapadnih smjerova temperature zraka će biti u porastu i kretati će se od 15 do 21°C. Prema sadašnjim prognostičkim materijalima druga polovica prve dekade lipnja donosi stabilizaciju vremenskih prilika pa se uz pretežno sunčano vrijeme očekuju prave ljetne temperature zraka.

20. travanj 2024 16:32