StoryEditorOCM
ŠibenikNIKOLINA ČVORAK ŠEGO

Razgovarali smo s novom ravnateljicom šibenskog Studentskog centra, Evo što je poručila studentima: recite mi što sve trebam poboljšati

10. svibnja 2019. - 14:55

Studentski centar Šibenik dobio je novu ravnateljicu koja dužnost preuzima početkom lipnja. Riječ je o Nikolini Čvorak Šego, 39-godišnjoj Šibenčanki s diplomom zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, koja je do sada uglavnom radila na marketinškim poslovima u medijskim kućama. Tako je u svom radnom stažu bila sve do odlaska na novo radno mjesto voditeljica marketinga Šibenskog lista, zadužena i za projekte Slobodne Dalmacije, a u impresivnom životopisu bilježi i iskustvo iz prodaje te područja ljudskih resursa.

 

 

Zanimljivo je da je prvi štambilj u radnoj knjižici dobila još kao studentica baveći se istraživanjem tržišta za jednu agenciju. Upravo iskustvo u marketingu Čvorak Šego drži dobrim temeljem za ravnateljski posao i u Studentskom centru Šibenik jer, kaže, zahtijeva odgovornu, dinamičnu, organiziranu, komunikativnu i kreativnu osobu.

Pohvatat ću konce

- Sve su te osobine neophodne u radu sa studentima, mladim ljudima koji u Studentskom centru, s pravom, vide instituciju zaduženu za njihov standard. Pri tome ne mislim samo na smještaj, prehranu i povremeno ili privremeno zapošljavanje koji se, naravno, podrazumijevaju, već i mnoge druge detalje koji studentski život i vrijeme studiranja čine jednim od najljepših razdoblja u životu. Živo se sjećam i danas svojih zagrebačkih studentskih godina, kada sam živjela u domu "Stjepan Radić" na Savi, hranila se u studentskoj menzi i zarađivala za džeparac radeći razne poslove upravo preko tamošnjeg Studentskog centra. Zagreb je velika sredina koja je pružala bezbroj mogućnosti i izvannastavnih aktivnosti i željela bih da takve sadržaje dobiju i naši studenti.
Stoga mi je ravnateljsko mjesto veliki izazov, a uvjerena sam da ću marom, angažiranošću i željom za učenjem vrlo brzo "pohvatati konce" u novom poslovnom okruženju.
 

 

 

Gdje vidite priliku poboljšanja studentskog standarda u Šibeniku?
- Studentima koji dolaze iz neke druge sredine u Šibenik ključni su oni elementarni poslovi kojima se bavi Studentski centar. Svaki će se student najprije zanimati za pojedinosti koje su mu najbitnije, a to je dostupnost smještaja i prehrane, a onda i mogućnost sezonskog, a također i zapošljavanja tijekom cijele akademske godine. Zamisao mi je da se o tome koliko ih Šibenik, kao studentski grad, zadovoljava u tom smislu očituju sami studenti kroz povremene anketne upitnike. Svakako bih željela čuti njihove dojmove, zapažanja i iskustva, koja će mi onda poslužiti za daljnje korake na poboljšanju onih područja koja su se pokazala nezadovoljavajućima. Ako su to određene izvannastavne aktivnosti, poradit ćemo i na tome. Zašto ne?! Eto, na primjer, upoznata sam da unutar zgrade Studentskog centra postoji prostor koji bi se mogao dati studentima na korištenje za organizaciju nekih kulturnih događaja, rad amaterske dramske družine, plesne škole, raznih radionica, organiziranje filmskih večeri, književnih večeri, kvizova... Znam da su studenti uključeni i u sportske aktivnosti. Možda bi se i na tom planu moglo učiniti nešto više i omogućiti im, uz predočenje iksica, povoljnije članarine u sportskim klubovima ili teretanama. Koliko god je Šibenik mali grad u kojem se pješice može relativno brzo doći s jednog kraja na drugi, ne bi bilo naodmet ispitati i mogućnosti boljeg povezivanja gradskim prijevozom, a kako u gradu imamo i organiziran sustav javnih bicikla, možda bi se u dogovoru s vlasnicima moglo dogovoriti punktove ispred Veleučilišta, Studija energetike i studentskog doma uz prihvatljive mjesečne naknade za njihovo korištenje - kaže Čvorak Šego.

Kapitalni Palacin

Ono što će definitivno obilježiti njezin ravnateljski mandat bit će, smatra, realizacija velikog projekta Studentskog doma Palacin, vrijednog više od 85 milijuna kuna, koji, kao što je poznato, Europska unija sufinancira s čak 79,6 milijuna kuna.

 

 

- Kapitalni je to objekt za smještaj, prehranu, učenje, rad i provođenje slobodnog vremena studenata koji će njihov standard podignuti na zavidnu razinu. Šibenik će konačno dobiti sadržaj koji će ga u pravom smislu riječi učiniti studentskim gradom u koji se intenzivno profilira i sa 74 ležaja u sadašnjem studentskom domu. Nova će ih ustanova imati 332, a na atraktivnom kompleksu s novim, moderno opremljenim učionicama, kabinetima, laboratorijima i prostorom u kojemu će studenti provoditi slobodno vrijeme, pozavidjet će nam i veći gradovi. Rad na takvim projektima znači veliku odgovornost, trud i zalaganje, ali, s druge strane pruža jedinstveni osjećaj doprinosa svojoj sredini i zajedničkom dobru. Svjesna sam da me čeka velik posao, ali i da mogu računati na potporu i suradnju brojnih suradnika. Pri tome se, naravno, ne smiju "staviti na čekanje" drugi segmenti rada Studentskog centra Šibenik, baš kao što studenti kod pripreme jednog ispita ne mogu zanemariti druge - zaključila je nova ravnateljica.


NIJE BILO DRUGE
Jedina, ali prava
Nikolina Čvorak Šego supruga je Gorana Šege, zaposlenika Hrvatskih šuma, i majka dvoje djece, 9-godišnje Lee i 6-godišnjeg Jakova. Do sada je radila isključivo u privatnom sektoru na rukovodećim poslovima, a bila je jedina kandidatkinja za ravnateljsko mjesto na natječaju koji je raspisalo Upravno vijeće Studentskog centra Šibenik.


IVAN MALENICA
Nadam se uspješnoj suradnji
- Nova je ravnateljica Studentskog centra kroz svoj plan i program, a i u kasnijem razgovoru, potvrdila želju, volju i ambiciju da se posveti podizanju studentskog standarda u Šibeniku, što nam je značajno imajući u vidu da se od Studentskog centra očekuje veliki angažman u daljnjem razvoju grada kao visokoškolskog središta. Predstoji nam i realizacija Studentskog doma na Palacinu u kojoj će SC imati značajnu ulogu. Stoga se nadam uspješnoj suradnji na korist Šibenika, a ponajprije naših studenata - istaknuo je Ivan Malenica, dekan Veleučilišta u Šibeniku koje je osnivač Studentskog centra.

23. travanj 2024 10:18